14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Σερβία: Μονταρισμένη φωτογραφία του Νίκου Δένδια προκαλεί έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή – Τι συνέβη

Ημερομηνία:

Στην αποκάλυψη ότι είναι φωτομοντάζ η εικόνα που τον εμφανίζει χαμογελαστό δίπλα στον πρωθυπουργό του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι προέβη ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το Κόσοβο ο Βούτσιτς ανέφερε ότι πρόκειται για φωτογραφία από συνάντηση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με τον Άλμπιν Κούρτι η οποία υπέστη τεχνική επεξεργασία και στη θέση του Έλληνα υπουργού, εμφανίζει τον ίδιο. Έδειξε μάλιστα στο σώμα της Βουλής και τις δύο φωτογραφίες τη μία δίπλα στην άλλη για να αποδείξει ότι έγινε φωτομοντάζ.

Μάλιστα, ο Βούτσιτς κατηγόρησε τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Σέρτζαν Μιλιβόγιεβιτς, ως υπεύθυνο για το μοντάζ και τη διάδοση στο διαδίκτυο της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

«Εδώ είμαστε ο Κούρτι και εγώ, αν και δεν έχουμε βγάλει ποτέ μια τέτοια φωτογραφία, ούτε έχουμε κάνει χειραψία. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια φωτογραφία του Κούρτι με τον Δένδια. Αυτός ο βουλευτής που μίλησε πριν από λίγο (σ.σ. Σέρτζαν Μιλιβόγιεβιτς) εξαπάτησε το κοινό. Ποτέ δεν έσφιξα το χέρι του Κούρτι, ούτε τον αγκάλιασα. Απλώς για να έχετε κατά νου με τι είδους απατεώνες έχουμε να κάνουμε», είπε ο Βούτσιτς δείχνοντας τις δύο φωτογραφίες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...