16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν ΧΑΝΙΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια

Ημερομηνία:

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Συνεχίζουμε στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια!

Ύστερα από 10 ημέρες κινητοποιήσεων στον πόλη των Χανίων, στην Δημ. Αγορά, στην εφορία οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Νομού Χανίων  από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Είμαστε 3 μέρες στο μπλόκο και θα παραμείνουμε!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα που εδώ και μέρες αγωνίζονται για να δίκαια αιτήματά μας!

Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και τη βία που η τρικομματική κυβέρνηση έχει εξαπολύσει εναντίον μας! Τους το λέμε καθαρά: δε φοβόμαστε τα ΜΑΤ και τα χημικά! Θα μας βρουν μπροστά τους!

Καλούμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού μας να ενισχύσουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια!

Τίποτα δε θα μας χαριστεί! Μόνο με αγώνα θα τα κατακτήσουμε!

Διεκδικητικό πλαίσιο

Στο διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν, με τις κινητοποιήσεις τους, οι μικρομεσαίοι αγρότες περιλαμβάνονται:

  • Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών, σε όλα τα φυτικά και ζωικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με την κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30%.
  • Αφορολόγητο εισόδημα 40.000 ευρώ για κάθε ζευγάρι αγροτών και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, μείωση των συντελεστών φορολογίας από εκεί και πάνω, φορολόγηση με 45% των ΑΕ και ΕΠΕ.
  • Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ, με διαγραφή τόκων και πάγωμα πληρωμής χρεών, όσο διαρκεί η κρίση.
  • Να επανέλθει ο ΕΛΓΑ στον προηγούμενο νόμο για την καταβολή της εισφοράς, με βάση τα τιμολόγια και την πραγματική παραγωγή του κάθε κτήματος. ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας με πλήρη ασφάλιση, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο. Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και της συμμετοχής στα φάρμακα, στην εξέταση και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων. Κατάργηση των αυξήσεων στη συμμετοχή για τον ΟΓΑ των φτωχομεσαίων αγροτών.
  • Κάλυψη των ελλειμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και χρηματοδότηση του ΟΓΑ κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον ασφαλισμένο. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Να χορηγείται σύνταξη χηρείας στους αγρότες και στις αγρότισσες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ