21.8 C
Chania
Wednesday, May 22, 2024

Εξελίξεις στην υπόθεση Ντούλος που αυτοκτόνησε για να δηλώσει την αθωότητά του: Τι ζητά η δικηγόρος του

Ημερομηνία:

Να αποδείξει την αθωότητα του πελάτη της, του εκατομμυριούχου ομογενή Φώτη Ντούλος, επιθυμεί η δικηγόρος του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επέλεξε να αφαιρέσει τη ζωή του.

Ο θάνατος του Φώτη Ντούλος επιβεβαιώθηκε την περασμένη Πέμπτη, μετά από ολιγοήμερη παραμονή στο νοσοκομείο. Είχε εισπνεύσει μονοξείδιο του άνθρακα, συνδέοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου του με την εξάτμιση.

Ωστόσο η δικηγόρος του, Νορμ Πάτις, ζήτησε από την πολιτεία του Κονέκτικατ να προχωρήσει κανονικά τη δικαστική διαδικασία, με στόχο, όπως υποστηρίζει να αποδείξει ότι ο πελάτης της δεν ευθύνεται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, Τζένιφερ Φάρμπερ Ντούλος.

Όπως αναφέρει το CNNi, η πραγματοποίηση ή όχι της δίκης, παρά τον θάνατο του κατηγορουμένου, μένει να φανεί, ωστόσο νομικές πηγές ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

«Είναι απόλυτα άνευ προηγουμένου από την εμπειρία μου να συνεχιστεί η δίκη όταν ο κατηγορούμενος έχει πεθάνει», δήλωσε στο CNNi ο Τοντ Φερνάου, καθηγητής δικαίου και διευθυντής της Κλινικής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. «Αλλά επίσης δεν ξέρω καμία απόφαση που λέει ότι απαγορεύεται».

Ο Φώτης Ντούλος και η εν διαστάσει συζυγός του, μητέρα πέντε παιδιών, βρίσκονταν εν μέσω μιας έντονης δικαστικής διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών τους, όταν εκείνη εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2019.

Μία εβδομάδα αργότερα ο 50χρονος επιχειρηματίας, η τότε σύντροφός του Μισέλ Τροκόνις κατηγορήθηκαν για παραποίηση και κατασκευή πλαστών στοιχείων.

Και οι δύο δήλωσαν αθώοι.

dulos girlgriend
H τότε σύντροφος του επιχειρηματία, κατηγορήθηκε επίσης για συμμετοχή στη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου (Πηγή:Tyler Sizemore/Hearst Connecticut Media via AP, Pool)

Τον περασμένο μήνα ωστόσο ο Ντούλος κατηγορήθηκε για φόνο και απαγωγή. Βρισκόταν έξω με εγγύηση 6 εκατ. δολαρίων όταν δεν προσήλθε σε μια επείγουσα δίκη την περασμένη Τρίτη. Τότε οι αρχές τον βρήκαν αναίσθητο στο σπίτι του στο Κονέκτικατ και αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου δύο ημέρες μετά εξέπνευσε.

CNN

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...