20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Εξωθούνε την ανθρωπότητα σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως σε αυτό τον πόλεμο θα έχουν όλοι πυρηνικά!

Ημερομηνία:

Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο πόλεμος δεν επρόκειτο να τελειώσει έτσι απλά. Δε γίνεται οι ΗΠΑ και οι Ε.Ε. να μην γνώριζαν ότι η διαρκή τροφοδοσία της Ουκρανίας με οπλικά συστήματα, η διαρκής ανάμειξή τους ακόμη και στον στρατηγικό σχεδιασμό του Ουκρανικού στρατού δε θα οδηγούσε σε μία όξυνση της σύγκρουσης. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, η μόνη λύση που μπορούσε να δοθεί ήταν δια της διπλωματίας, όμως από τις πρώτες ημερες, ακόμη και πριν την εισβολή της Ρωσίας, οι χώρες της Δύσης και κυρίως οι ΗΠΑ αρνούνταν μια τέτοια λύση. Επιθυμούσαν στρατιωτική νίκη της Ουκρανίας.

Τώρα βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Η μερική επιστράτευση μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε γενική επιστράτευση στη Ρωσία. Είναι η πρώτη φορά που κηρύσσεται επιστράτευση στη Ρωσία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι μηχανές του πολέμου έχουν πάρει μπρος. Τα εργοστάσια όπλων δουλεύουν 24 ώρες το 24ώρο ενώ η πυρηνική απειλή μοιάζει πιο πραγματική παρά ποτέ.

Κάποιοι λένε ότι οι ΗΠΑ βρισκόμενες σε οικονομικό αδιέξοδο και χάνοντας την παγκόσμια ηγεμονία στόχευαν εξαρχής σε μια κλιμάκωση και στη διεξαγωγή ενός παγκόσμιου πόλεμου που θα συσπειρώσει τη Δύση γύρω της και θα επιβεβαιώσει δια της βίας των όπλων για ακόμη μια φορά την ηγεμονία της, όπως συνέβη και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όμως αυτή τη φορά, σε έναν ενδεχόμενο πια νέο Παγκόσμιο Πόλεμο (και είναι φρικτό μόνο το γεγονός ότι είναι πιθανός ένας τέτοιος πόλεμος), οι ισχυρές χώρες του πλανήτη δε θα πολεμούν πλέον με τουφέκια και κανόνια, θα είναι εξοπλισμενες με πυρηνικές βόμβες. Και αυτό θα αποτελεί μία υπαρξιακή απειλή για όλο το ανθρώπινο γένος και τον πλανήτη.

Άραγε, στα πρόσκαιρα παιχνίδια ισορροπιών της εξουσίας, μπορούν κάποιοι άνθρωποι να ρισκάρουν το ίδιο το μέλλον του πλανήτη;

Τώρα, περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε ένα πραγματικά αδέσμευτο αντι-πολεμικό, φιλειρηνικό κίνημα που θα διατρανώσει την αντίθεσή του σε όλες τις ισχυρές δυνάμεις που παίζουν τις τύχες της ανθρωπότητας στην πυρηνική ρουλέτα.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να φωνάξουμε “ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ”.

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...