28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πίσω Σελίδες: Δύο αιώνες και 4 χρόνια νοικοκυραίοι…

Ημερομηνία:

Πίσω Σελίδες με τον Μάριο Διονέλλη. Καθημερινά στις 9 το πρωί στον ΚΡΗΤΗ FM 101,5

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν είναι μόνο οι δολοφόνοι που πριν 4 χρόνια έπαιρναν τη ζωή του Ζακ. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία νοικοκυραίου που σε κάνει να ανέχεσαι τα πάντα. Τον Μηταράκη να εισβάλλει στο σίριαλ που βλέπεις στον καναπέ σου ενώ άνθρωποι θαλασσοπνίγονται και τον Μητσοτάκη να μιλά στα ραδιόφωνα για την πεντάμορφη και το τέρας. Είναι η ανάγκη να γοητευθεί ο «μεσαίος χώρος».

Είναι η ίδια ανάγκη που κάνει τον Τσίπρα να λέει πως αν οι μετανάστες έρθουν εδώ, θα έρθουν για να δουλέψουν στα χωράφια όχι για να τους δίνουμε τσάμπα επιδόματα. Είναι μια βαθιά διάβρωση που κάνει το σκηνικό σε αυτή τη χώρα να μυρίζει απανθρωπιά, ίσως περισσότερο από όσο τους δύο αιώνες ύπαρξής της ως «ελεύθερο» κράτος.

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον Ζακ αλλά δεν μιλάει μόνο για αυτόν…

Μάριος Διονέλλης – www.pisoselides.gr

Η εκπομπή υπάρχει και στο MixCloud:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...