22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επίκαιρη Ερώτηση Π. Πολάκη, σχετικά με τη “δραματική κατάσταση” που επικρατεί στο Νοσοκομείο Χανίων: “Δώστε άμεσες λύσεις και πείτε στον κ. Μπέα να κόψει τα εντέλλεσθε”

Ημερομηνία:

Συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Χανίων Π. Πολάκης, σχετικά με τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ΓΝ Χανίων.

Σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, το Νοσοκομείο Χανίων, αυτό που ζει το τελευταίο διάστημα δεν το έχει ξαναζήσει από τη στιγμή που φτιάχτηκε, επί εποχής του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη. Σε αυτό το Νοσοκομείο,τόνισε ο Βουλευτής Χανίων, δώσαμε ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχής μας την τετραετία 2015-2019 προκειμένου να «σταθεί στα πόδια του», ανοίγοντας εν μέσω μνημονίων  μια σειρά από καινούργια τμήματα. Στην τετραετία αυτή το νοσοκομείο ενισχύθηκε με περισσότερα από 350 άτομα νέο προσωπικό, ενώ παράλληλα ανοίξαμε: αιμοδυναμικό τμήμα, τμήμα πυρηνικής ιατρικής, θωρακοχειρουργική και παιδοχειρουργική κλινική.

Σήμερα που συζητάμε, μια εβδομάδα μόλις μετά την κατάθεση της ερώτησης στην οποία αναφέρουμε ότι η ορθοπεδική κλινική και τα ΤΕΠ έχουν αγγίξει τα όρια λειτουργίας τους και ότι η πνευμονολογική κλινική δυο χρόνια τώρα λειτουργεί μόνο για περιστατικά covid, έχει παραιτηθεί ο Διευθυντής του ΤΕΠ, ο κ. Καστρινάκης, έχει παραιτηθεί ο Διευθυντής Χειρουργός κ. Τσινιμικάκης, ο οποίος για 21 χρόνια υπηρέτησε το ΓΝ Χανίων ενώ ετοιμάζονται και άλλοι γιατροί να παραιτηθούν ακόμα και από την ουρολογική κλινική.

Ο κ. Μπέας, διοικητής του ΓΝ Χανίων, έχει αποφασίσει ότι ο τρόπος να διοικεί είναι το εντέλλεσθε,διαταράσσονταςέτσι την όποια εργασιακή ειρήνη υπήρχε στο νοσοκομείο, καταστρέφοντας προσπάθειες ετών και έχοντας στην ουσία δημιουργήσει μια οριακή κατάσταση, η οποία υποβοηθείται και από την εντελώς παράλογη απόφαση σας να κρατάτε εκτός ΕΣΥ, εν μέσω ενός νέου πανδημικού κύματος, ένα μεγάλο αριθμό υγειονομικών σε αναστολή.

Ξεκινώντας τη δευτερολογία του ο Π. Πολάκης, απαντώντας στην κ. Γκάγκα η οποία κόντρα σε όσα βιώνει κάθε κάτοικος της πόλης των Χανίων ανέφερε ότι βλέπει ένα νοσοκομείο που πηγαίνει μπροστά, τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «κ. Γκάγκα από ότι φαίνεται ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα».

Συνεχίζοντας ο Π. Πολάκης ανέφερε:

Την τριετία 2017-2019, εν μέσω μνημονίων, προσλάβαμε στο ΓΝ Χανίων: 37 μόνιμους γιατρούς,  34 επικουρικούς, 81 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 198 λοιπό προσωπικό, σύνολο χωρίς τους ειδικευόμενους,357 άτομα.

Σήμερα, εσείς μας λέτε ότι με πάνω από δυο χρόνια πανδημίας και χωρίς όρια δαπανών, έχετε αυξήσει το προσωπικό κατά 200 άτομα μέσα στα οποία υπολογίζετε τις ανανεώσεις θητείας του υπάρχοντος προσωπικού και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Την ίδια στιγμή, η ορθοπεδική κλινική λειτουργεί χάρη στην εξάμηνη παράταση υπηρεσίας που δόθηκε στους προς συνταξιοδότηση, το ΤΕΠ αδειάζει και η κλινική covidσας έστειλε χθες εξώδικο προκειμένου να ανοίξετε επιτέλους ξανά την πνευμονολογική κλινική. Χρειάζεται πια άλλος σχεδιασμός.

Βρήκατε προγραμματισμένες και έτοιμες 10.000 θέσεις γιατρών και λοιπού προσωπικού και το 1οπράγμα που κάνατε ήταν να ακυρώσετε τις 1000 θέσεις μόνιμων γιατρών που είχαμε προλάβει ναπροκηρύξουμε  το 2019,με αποτέλεσμα το Μάρτη του 2020 και με την εμφάνιση της πανδημίας να τρέχετε να τις επαναπροκηρύξετε. Από τις υπόλοιπες θέσεις έχετε προκηρύξει μόνο 500 θέσεις για τα ΤΕΠ και αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει από τους 79.350 μόνιμο προσωπικό στο ΕΣΥ που παραδώσαμε τον Ιούνιο του 2019, σήμερα να υπηρετούν, σύμφωνα με την απογραφή του Μαΐου του 2022, μόνο 73.955,  δηλαδή 5.395 λιγότεροι. Το επιπλέον επικουρικό προσωπικό που έχετε προσλάβει, δυστυχώς δεν αλλάζει την κατάσταση, γιατί την ίδια στιγμή έχετε βγάλει εκτός συστήματος 6.000 ανθρώπους με αναστολή. Γυρίστε τους πίσω γιατί πεθαίνει κόσμος.

Καταλήγοντας ο Π. Πολάκης τόνισε: Δώστε άμεσες λύσεις και πείτε στον κ. Μπέα να κόψει τα εντέλλεσθε. Αν συνεχίσει να διοικεί με τον ίδιο τρόπο σε λίγο καιρό δεν θα μείνει άνθρωπος στο ΓΝ Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ