19.8 C
Chania
Wednesday, May 15, 2024

ΕΠΚΚ: Δικαστική απόφαση βάζει φρένο σε πλειστηριασμό τρίτεκνου δανειολήπτη

Ημερομηνία:

Ελπίδα για τρίτεκνο δανειολήπτη η υπαρ.474/74 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων που σταμάτησε τον προγραμματισμένο πλειστηριασμό της κύριας κατοικίας του

Έλεος πιά η Τράπεζα, δεν είχε στο Θεό της!!! Κίνησε διαδικασία πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας δανειολήπτη πελάτη της, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως είχε καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, για υπαγωγή του στις ρυθμίσεις του νόμου 3869/2010 (ν.Κατσέλη ) για υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μέλος, πρόκειται για πρωτοφανή και πρωτόγνωρα γεγονότα, για κινήσεις που ανατρέπουν την επιδιωκόμενη ήρεμη σχέση μεταξύ δανειοληπτών και Τραπεζών, κινήσεις οι οποίες όχι μόνο διαταράσσουν το κλίμα μεταξύ τους, αλλά δημιουργούν εκτός από ψυχική φθορά και οικονομική δυσκολία στον φτωχοποιημένο πολίτη, που η γενικευμένη οικονομική κρίση του πέρασε τον μανδύα της μη δυνατότητας απασχόλησης και αδυναμίας πληρωμής των υποχρεώσεων στις Τράπεζες.

Επί της ουσίας, πρόκειται για τρίτεκνο πατέρα, έγγαμο, άνεργο λόγω κρίσης, ο οποίος λόγω υπερχρέωσης προς τις Τράπεζες και για να ρυθμίσει το χρέος του προς αυτές, αλλά και για να σώσει την κατοικία του αίτησε την ένταξή του στο ν.3869/2010, μέσω της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Παρά ταύτα και ενώ είχε προσδιοριστεί δικάσιμος μία εκ των Τραπεζών του “κήρυξε τον πόλεμο”

Συντετριμμένος και απογοητευμένος ο δανειολήπτης, από τα καταδιωκτικά μέτρα της Τράπεζας, καθώς αυτή εκτός από την διαταγή πληρωμής, είχε εκδώσει και έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης, είχε δε και προσδιορισθεί πλειστηριασμός. Κατόπιν αυτών ζήτησε την συνδρομή του Συλλογικού του Φορέα (Ε.Π.Κ.Κρήτης), ο οποίος του συνέστησε να προσφύγει δικαστικά, ζητώντας ανακοπή των καταδιωκτικών μέτρων.

Έτσι, το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την υπαρ. 474/201 4απόφασή του, διέταξε την αναστολή της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμό) της κύριας κατοικίας του δανειολήπτη καθώς και κάθε άλλου μέσου αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον της περιουσίας του, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης “περί υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων” που έχει κατατεθεί στο ίδιο δικαστήριο και η δικάσιμος έχει οριστεί στις 7-06-2019.

Μετά την τόσο μεγάλη νομική επιτυχία, προς όφελος του δανειολήπτη – μέλους της, η Ενωση δια της Προέδρου της κ.Ιωάννας Μελάκη δηλώνει:

“Κερδίσαμε την πρώτη νίκη στον αγώνα μας, δια της συνεργάτιδας δικηγόρου κ.Ράνιας Μπουρδάκη, σώζοντας την κύρια κατοικία του μέλους μας από προγραμματισμένο πλειστηριασμό. Ευελπιστούμε ότι θα κερδίσουμε και την κυρίως δίκη, καθώς ο εν λόγω δανειολήπτης συγκεντρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που προβλέπονται από τον ν.3869/2010 ”
Για ενημέρωση, ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ϊωάννα Μελάκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...