21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

“Μονόδρομος οι κοινοί αγώνες”: Εργατικό Κέντρο, ΚΕΕΡΦΑ, Rosa Nera για το αυριανό συλλαλητήριο της Πρωτοβουλίας Μεταναστών

Ημερομηνία:

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις φορέων και συλλογικοτήτων που δηλώνουν την πρόθεσή τους να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την πορεία διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας Μεταναστών την Παρασκευή στις 6 στην Πλατεία Αγοράς. Μετά το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και το Εργατικό Κέντρο, η ΚΕΕΡΦΑ και η Rosa Nera στηρίζουν την πρωτοβουλία με την έκδοση σχετικών κειμένων.

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων και οι εργαζόμενοι της πόλης μας, σήμερα Παρασκευή 3 Απρίλη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της Αγοράς, ενώνουμε τη φωνή μας και συμμετέχουμε στον αγώνα των μεταναστών για νόμιμη ζωή και εργασία.

Δεν είναι οι μετανάστες που καταπατούν διεθνείς συμβάσεις και στραγγαλίζουν κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, δεν είναι αυτοί που σκορπούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση απανταχού της γης. Είναι οι βάρβαρες πολιτικές και οι πολεμοχαρείς πρακτικές που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και τα ιμπεριαλιστικά του συμφέροντα που τους ξεριζώνουν από τον τόπο τους για αναζήτηση καλύτερης ζωής.

Γι’ αυτό κι η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και μεταξύ των εργαζομένων, καθώς και οι κοινοί τους αγώνες, είναι ο μόνος δρόμος για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση, ένα κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη.

Η ΚΕΕΡΦΑ

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τα σωματεία, τους συλλόγους εργαζομένων, τους μετανάστες και τις αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές οργανώσεις να συμμετέχουν στην πορεία που καλεί η Πρωτοβουλία Μεταναστών Χανίων για την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 6μμ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Η φασιστική επίθεση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα αλλά και ο τραμπουκισμός μετανάστη στην περιοχή της Σπλάντζιας από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής έχει ξεσηκώσει το αντιφασιστικό κίνημα των Χανίων.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι μετανάστες και ο κάθε εργαζόμενος αποδιοπομπαίοι τράγοι για τις πολιτικές της λιτότητας και των μνμονίων, ούτε να στοχοποιούνται από την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Τα δικαιώματα των μεταναστών είναι αδιαπραγμάτευτα και διεκδικούμε τώρα χαρτιά και νομιμοποίηση στους μετανάστες για να μην έχουμε νέες Μανωλάδες καθώς και άσυλο, στέγη, πρόσβαση σε υγεία και παιδεία, ίσα δικαιώματα, ιθαγένεια για τα παιδιά τώρα, ψήφο και ελευθερία στη θρησκεία για όλους.

Διεκδικούμε τώρα δικαιοσύνη στα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων, αποζημίωση στις οικογένειες τους και τιμωρία των ενόχων. Απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και απελευθέρωση όλων των κρατουμένων μεταναστών. Κατάργηση των ρατσιστικών νόμων που άφησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τερματισμό του Ξένιου Δία, κατάργηση της FRONTEX.

Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για την επίθεση στο Δημήτρη Μακρέα.Ισόβια για πάντα στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Κατάληψη Rosa Nera

Με τους μεταναστευτικούς αγώνες είμαστε μαζί.

Παρά την συνεισφορά των μεταναστών στην παραγωγή του κοινωνικού πλούτου, οι κοινότητες τους δεν έχουν τα ίδια κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα με τους γηγενείς και το ίδιο ισχύει για τη δεύτερη γενιά, τα παιδιά δηλαδή των μεταναστευτικών οικογενειών που γεννήθηκαν και ζουν εδώ. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τους πρόσφυγες που έρχονται από πολέμους, στους οποίους συμμετέχει συχνά και ο ελληνικός στρατός.

"google ad"

Η ιστορία της ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής συμπυκνώνεται στα εξής: άρνηση δικαιωμάτων και ασύλου, καταλήστευση της εργασίας, παράνομοι και απάνθρωποι εγκλεισμοί, βασανισμοί και αναγκαστικές επαναπροωθήσεις, αναγκαστική παρανομοποίηση, με στόχο την ευρύτερη υποτίμηση της ζωής και της εργασίας.

Η ιστορία διδάσκει πως όποιος ανέχεται τον πόλεμο, το θάνατο και τη βαρβαρότητα για τον “άλλο”, στο τέλος θα τον βιώσει και ο ίδιος.

– Η τελευταία ελπίδα αυτής της κοινωνίας είναι όσοι και όσες υπερασπίζονται την αυτονόητη ελευθερία της ανθρώπινης μετακίνησης και τους αγώνες ντόπιων και μεταναστών στους χώρους της δουλειάς και στην καθημερινή ζωή.

– Να δώσουμε τέλος στην στρατιωτική και αστυνομική διαχείριση της προσφυγιάς και της μεταναστευτικής ζωής και εργασίας.

– Να αντισταθούμε στις στρατιωτικές επεμβάσεις και την υπόθαλψη εμφυλίωνπου γεννούν το θάνατο και τη φτώχεια.

– Να κλείσουμε τα στρατόπεδα εγκλεισμού και βασανιστηρίων μεταναστών και προσφύγων.

– Να υπερασπιστούμε τη ελευθερία της ανθρώπινης μετακίνησης ως αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα,

– Έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες για τα χαρτιά των μεταναστών, στους αγώνες τους για νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις.

-Άσυλο για όλους τους πρόσφυγες.

Συμμετοχή στην Συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς,

Παρασκευή 3 Απρίλη στις 18: 00

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Δάσκαλος μουσικής κατηγορείται πως βίαζε το βαφτιστήρι του για 3 χρόνια

Ενα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου έρχεται στην επιφάνεια,...

Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Οι περιοριστικοί όροι για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής...