17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Σε Χανιά και Ηράκλειο κανένας πλειστηριασμός δεν προχώρησε | Βίντεο

Ημερομηνία:

Χθες, εκπρόσωποι ομάδας πολιτών που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς από το Ίλιον της Αττικής συνάντηθηκαν με τον Γιώργο Σταθάκη, με τον υπουργό να εκφράζει τη στήριξή του και να τους καλεί να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως ότου κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Βεβαίως, οι πολίτες, δεν περίμεναν να λάβουν την έγκριση του Υπουργού, για να αγωνιστούν, ούτε στην Αττική, ούτε πουθενά.

Κι έτσι και στην Κρήτη, χθες Τετάρτη, σε Χανιά και Ηράκλειο, οι πολίτες βγήκαν ξανά μπροστά, για να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς. Και τα κατάφεραν.

Στα Χανιά, σε επαναληπτικό πλειστηριασμό βγήκε ένα αγροτεμάχιο στο Βαρύπετρο από την Εθνική Τράπεζα. Δεν υπήρξε ενδιαφέρον και κηρύχθηκε άγονος.

Οι πολίτες, σε οποιαδήποτε περίπτωση και για κάθε ενδεχόμενο ήταν εκεί. Και υπενθυμίζουν ότι κάθε Τετάρτη στις 15.30 συγκεντρώνονται έξω από τα Δικαστήρια.

Και στο Ηράκλειο όμως οι πολίτες αντιδρούν. Σε πλειστηριασμό βγήκαν χθες οι κτιριακές εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης κατασκευής παγωτών στις Μαλάδες από το ΙΚΑ, οι εγκαταστάσεις ενός supermarket (υπόγειο και υπερυψωμένο ισόγειο) στα Μάλλια από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και ένα οικόπεδο ενός στρέμματος στην Αυγενική από την τράπεζα Αττικής

Εντός του οικοπέδου υπήρχε οίκημα το οποίο ήταν η ΠΡΩΤΗ κατοικία του ιδιοκτήτη. Και εκεί, οι πολίτες έθεσε το ερώτημα τι γίνεται με την κατοικία σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός του οικοπέδου.

Η απάντηση που πήραν ήταν ότι εφόσον ο πλειοδότης γίνεται κάτοχος του οικοπέδου, αυτό σημαίνει ότι γίνεται ταυτόχρονα κάτοχος και οποιουδήποτε κτίσματος  υπάρχει εντός αυτού.

Οι δύο πρώτοι πλειστηριασμοί κατέληξαν  άγονοι, ενώ ο τρίτος άκυρος διότι δεν προσήλθε στο χώρο η συμβολαιογράφος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=9p9S_4h4gYU”]

2 χρόνια Λαϊκή Στάση Πληρωμών

Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών ενημέρωσε ότι συμπλήρωσε 2 χρόνια δράσης στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείο. Σε σχετικό κείμενο σημειώνουν:

Στο διάστημα αυτό καταφέραμε να αποτρέψουμε τον πλειστηριασμό εκατοντάδων ακινήτων των συμπολιτών μας , μοιραστήκαμε με πολλούς  την αγωνία, την απόγνωση αλλά και τη χαρά. Μα πάνω απ’ όλα καταλάβαμε ότι το ειρηνοδικείο είναι ο χώρος που  επιβεβαιώνει ότι η ανθρωπιά , η αλληλεγγύη και το αίσθημα δικαίου που πηγάζουν από την καρδιά αποτελούν τη δύναμη που ενώνει όλους τους ανθρώπους και τους μετατρέπει από  αγνώστους σε γνωστούς και φίλους.

Όσο η ακίνητη περιουσία μας  κινδυνεύει να χαθεί, εμείς θα συνεχίζουμε τον αγώνα ….εσείς;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...