23.7 C
Chania
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2026

Ερντογάν εκτός ορίων: Παρακολουθώ με αηδία τις πολιτικές της Ελλάδας – Βρωμάνε προκλήσεις και προβοκάτσια

Ημερομηνία:

Εκτός εαυτού για ακόμη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της χώρας μας σημειώνοντας ότι παρακολουθεί με αηδία όσα γίνονται στην Ελλάδα, ενώ συμπλήρωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είμαστε στον βούρκο.

«Παρακολουθούμε με αηδία τις πολιτικές της γειτονικής μας Ελλάδας, οι οποίες βρωμάνε προκλήσεις και προβοκάτσιες. Γνωρίζουμε ότι η πραγματική πρόθεση αυτών που προκαλούν τους Έλληνες πολιτικούς και τους εξαπολύουν εναντίον μας είναι να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας» είπε και συμπλήρωσε:

«Οι ξένες στρατιωτικές συγκεντρώσεις με την εμφάνιση κατοχής σε όλη την Ελλάδα θα έπρεπε να ενοχλούν τον ελληνικό λαό, όχι εμάς. Ούτε αυτές οι στρατιωτικές μάζες ούτε αυτές οι πολιτικές και οικονομικές ενισχύσεις είναι αρκετές για να φέρουν την Ελλάδα στο δικό μας επίπεδο, αλλά είναι αρκετές για να την σύρουν στο βάλτο. Δεν θα διστάσουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτουμε».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε επίσης: «Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και αυτούς που τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες» και συνέχισε: «Οι κατοχικές στρατιωτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα πρέπει να ενοχλούν τον πραγματικό ελληνικό λαό, όχι εμάς. Πολιτικές δεσμεύσεις που θα υποθηκεύσουν το επόμενο τέταρτο του αιώνα της Ελλάδας και που σίγουρα θα πληρωθούν δεν πρέπει να ανησυχούν εμάς, αλλά τον ελληνικό λαό».

Η ομιλία του Ερντογάν

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητροπολίτης Κυθήρων: Θα διαθέσω την αύξηση του μισθού μου για τη δημιουργία κατοικιών εκπαιδευτικών και γιατρών

Μισθοδοσία Αρχιερέων: Στη δημιουργία καταλυμάτων για γιατρούς και δασκάλους...

Μόλις 10 παιδιά από τη Γάζα έχει δεχθεί η Ελλάδα

Ανάμεσα σε σειρήνες, κατεστραμμένα κτίρια και πρόσωπα σημαδεμένα από...

Πλεύρης και Βολουδάκη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μετανάστευσης στη Λευκωσία: Η αξιοπιστία του Συμφώνου κρίνεται στην πράξη

Πλεύρης και Βολουδάκη στη Λευκωσία για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μετανάστευσης. Έμφαση στην προστασία συνόρων, ταχείες διαδικασίες ασύλου και ενίσχυση επιστροφών.

1η Γιορτή Παγωτού στα Χανιά – Μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή για μικρούς και μεγάλους στον Δημοτικό Κήπο

Το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Νομού Χανίων διοργανώνει με υπερηφάνεια την...