21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Ερωτήσεις Χ. Μαρκογιαννάκη για υγεία και παιδεία

Ημερομηνία:

Ερωτήσεις σχετικά με θέματα υγείας και παιδείας στα Χανιά κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Αναλυτικά

Σε ερώτηση προς τον υπουργό υγείας σχετικά με την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Κισάμου Χανίων ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρει:

Το Κέντρο Υγείας Κισάμου εδώ και μήνες υπολειτουργεί, λόγω σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς ασθενοφόρων και εν γένει υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να είναι ανάστατη.

Σημειωτέον ότι το εν λόγω Κ.Υ. καλύπτει μια περιοχή 12.000 περίπου μονίμων κατοίκων, αριθμός που διπλασιάζεται κατά τη θερινή περίοδο εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης επισκεπτών.

Δεδομένου ότι η ολιγωρία εκ μέρους της πολιτείας, όταν διακυβεύεται το πολύτιμο αγαθό της υγείας, μπορεί να επιφέρει ολέθριες συνέπειες για τη ζωή των συμπολιτών μας, κρίνεται επιβεβλημένη η αποφασιστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας, εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση κάλυψη των ως άνω περιγραφομένων κενών στο Κέντρο Υγείας Κισάμου Χανίων.

Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων

Με άλλη ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρεται σε ελείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευση του νομού.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ αναφέρει:

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, οι οποίες εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 350 κενές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων.

Αναμφίβολα, η έγκαιρη κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας των Χανίων – μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί – να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στο μορφωτικό αγαθό με τις άλλες περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στην κρισιμότατη για την περαιτέρω εξέλιξη του μαθητικού δυναμικού πρωτοβάθμια βαθμίδα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, εάν προτίθεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση κάλυψη των ως άνω περιγραφομένων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Χανίων.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...