23.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Εύθυμα και Σοβαρά: Η… κορύφωση της δημοτικότητας

Ημερομηνία:

Του Αντ. Χαρχαλάκη

Η… υποδοχή του χοντρό – Βαγγέλη στην Κρήτη, αν μη τι άλλο δείχνει πόσο… δημοφιλής είναι!Θα μου πείτε, μπορούσε να μην είναι; Αποχωρούσης της «Δημοκρατικής Αριστεράς», έβαλε τον όγκο του σώματός του μετερίζι και στήριξε το Δεξιοσοκικό κυβερνητικό σχήμα ! Που αλλάζει και το σχήμα της χώρας, (την οριστικοποιεί σαν αποικία των ευρωπαίων του Βορρά), αλλά και το σχήμα των κοινωνικών ισορροπιών της Grekogiunium ! Και επίσης αλλάζει τη μορφή των ενδοοικογενειακών δεσμών: Μένει ένας άνεργος; Παύει να είναι καλός οικογενειάρχης, καλός γονιός, καλός και συνεπής στις συναλλαγές του με τον έξω κόσμο των αγρίων συναλλαγών. Πράγματα που επιβεβαιώθηκαν κατά την επίσκεψη του λεγάμενου στο «Νησί των γενναίων».

Χρόνια είχαμε να δούμε τόση και τέτοια γενναιότητα !!!

Γιατί άλλο είναι να καταλαμβάνουν ξένοι τη χώρα – όχι με τον καλύτερο τρόπο – κι άλλο είναι να σε απολύουν από την εργασία που σου δώσανε (έστω και δια των πελατειακών σχέσεων), επίσης άλλο είναι να συγκυβερνούν Σαμαράς – Μπεζενλί υποτίθεται για τη … σωτηρία της χώρας, καταδικάζοντας όμως εσένα στην ανεργία, τα παιδιά σου στη φυγή κομίζοντας το βαρύ πτυχίο τους, άλλο είναι να βλέπεις τα ψηλά κτίρια και να σκέφτεσαι  την κορυφή και τη βάση τους, όπως οι χιλιάδες των αυτοκτονησάντων. Και άλλο είναι να παίρνεις δάνειο και να το … ανταλλάζεις με το σπίτι που πήρες προίκα ή το ‘χτισες με τον ιδρώτα του προσώπου σου ! Επίσης άλλο είναι  να μην έχεις πρόσβαση στον … ιδιωτικό δανεισμό, γιατί αυτός θα εξαρτάται από ενοχλητικές ερωτήσεις, π.χ.: Και πως θα μου τα επιστρέψεις; Είναι αλήθεια πως σε απολύσανε; Σ’ αγαπώ , σ’ εκτιμώ αλλά… Ζούμε δύσκολα, έως τραγικά χρόνια και….

Αυτά και άλλα που τα παραλείπω λόγω χώρου,  συνέβαλαν στην … όψιμη γενναιότητα του λαού της Κρήτης ! Και μιλώντας για γενναιότητα – έστω όψιμη – δεν  μπορώ να μην θυμηθώ την «πολιτική γενναιότητα» των χρόνων κατά τους οποίους ιδρύθηκε και ανδρώθηκε το ΠΑΣΟΚ ! (Ολόκληρος ο τίτλος του βεβαίως είναι: Πανελλήνια Σοκαριστικά Κουραφέξαλα). Δεν ξέρω αν οι σημερινοί… γενναίοι θυμούνται τις μεγάλες εκείνες ημέρες, τότε που σύσσωμοι σχεδόν αυτοί οι γενναίοι φέρανε το «Σοσιαλισμό» άνευ ελαχίστων στοιχείων Μαρξισμού… Που ο ιδρυτής του ο Καρλ Μαρξ ονόμασε τους Σοσιαλιστές Σοσιαλ-προδότες ! Χαρακτηρισμό που τον… δικαιώνουν οι σημερινοί: ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΑΝΑΡΧΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ κινήματα, που ειδικά τα τελευταία τα ξερνά η πολιτική μας πραγματικότητα !! Έτσι θα ξεράσει μια μέρα και το σχήμα του χοντροβαγγέλη, όπως είναι η μοίρα όλων των απατεωνίστικων πολιτικάντικων μορφωμάτων ή «κομμάτων», που λέει ο λόγος…

Πιστεύω πως αυτά που συνόδευσαν την επίσκεψη του Βενιζέλου στο νησί μας, θα αποδειχτούν τα σπαράγματα μιας παλιάς μεγαλειώδους «πορείας στο λαό» !

Γιατί τότε το σημερινό απολειφάδι κόμματος, είχε κάτι να πει στο λαό που διψούσε για άλλο μίγμα πολιτικής… Σήμερα εν καιρώ Μνημονίου, ξεπουλήματος της χώρας, τρομαχτικής Ανεργίας, Ανέχειας, ξεριζωμού των παιδιών μας, και μυρίων άλλων… κατορθωμάτων όλων που κυβέρνησαν αυτή την άτυχη χώρα, τι έχει αυτό το πολιτικό απολειφάδι να προτείνει; Ο λαός όμως της «Νήσου των Γενναίων» επρότεινε ηχηρά:

Ξεκουμπίσου  συγκυβερνήτη της τραγωδίας μας ! Είναι κι αυτό μια γενναιότητα !!! Έστω όψιμη… ποτέ δεν είναι αργά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ