16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την έκθεση του Πενταγώνου για τα UFOs

Ημερομηνία:

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση του Πενταγώνου που θα περιλαμβάνει στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματούχοι για τα «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα» (Unidentified Aerial Phenomena – UAP).

Ωστόσο καλό είναι να μην αναμένεται κάποια μεγάλη αποκάλυψη σχετικά με τη μυστική εξωγήινη τεχνολογία και διαστημόπλοια. Ο στόχος της έκθεσης είναι να καθιερώσει πρότυπα για την καταγραφή αυτών των φαινομένων και να προσδιορίσει εάν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Το 2020, η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τα UAP στο πλαίσιο του νόμου περί εξουσιοδότησης πληροφοριών για το οικονομικό έτος 2021. Σύμφωνα με άρθρο του Live Science, τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν ανησυχίες επειδή «δεν υπάρχει ενοποιημένη, ολοκληρωμένη διαδικασία -εντός της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης- για τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων για μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα, παρά την πιθανή απειλή».

Η εκπόνηση της έκθεσης ήταν προαπαιτούμενο στο πακέτο δαπανών ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ) που πέρασε από το Κογκρέσο τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο διευθυντής των εθνικών μυστικών υπηρεσιών και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κλήθηκαν να παρουσιάσουν εντός έξι μηνών μια «λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων και των πληροφοριών σχετικά με τα άγνωστα εναέρια φαινόμενα».

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο είναι ένας από τους πολιτικούς που στηρίζει την έρευνα για τα UAP, καθώς θεωρεί ότι είναι ένα κρίσιμο ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS ότι θα πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία μέσω της οποίας οι μαρτυρίες για UAP «θα καταγράφονται άμεσα και θα αναλύονται, μέχρι να έχουμε κάποιες απαντήσεις».

Τον Απρίλιο του 2020, το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. δημοσιοποίησε τρία βίντεο τα οποία κατέγραψαν αντικείμενα που κινούνταν στον ουρανό με αρκετά παράξενο τρόπο από το 2004 και το 2015. Τα βιντεοκλίπ με το παρατσούκλι «FLIR», «GOFAST» και «GIMBAL», έδειχναν ένα διαστημικό σκάφος να ταξιδεύει με υπερηχητικές ταχύτητες.

«Υπάρχουν πλάνα και αρχεία αντικειμένων στους ουρανούς που δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι – δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς κινούνται, την πορεία τους. Δεν είχαν ένα εύκολα κατανοητό σχέδιο», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Μάιο, στην εκπομπή «The Late Late Show με τον James Corden».

Τι μπορεί να περιλαμβάνει τελικά η έκθεση αυτή; Σύμφωνα με το Live Scinece, δεν θα δημοσιοποιηθούν στο ευρύ κοινό όλα τα στοιχεία του εγγράφου, η έκθεση δεν θα ταξινομηθεί, αλλά «μπορεί να περιλαμβάνει ένα διαβαθμισμένο τμήμα», έγραψε η Επιτροπή Πληροφοριών. Η επιτροπή ζήτησε μια λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων και πληροφοριών του UAP, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI).

Η έκθεση θα συνοψίζει επίσης και μια διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ οργανισμών, ώστε να βοηθήσει στον εντοπισμό άγνωστων τεχνολογιών και μοτίβων σε εμφανίσεις UAP που θα μπορούσαν να υπονοήσουν εχθρικές προθέσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...