20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Η «Ανυπόταχτη Κρήτη» για τις ακροδεξιές συγκεντρώσεις: «Δεν μας πειράζουν οι ξένοι. Οι φτωχοί μας πειράζουν»

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης της «Ανυπόταχτης Κρήτης»:

Η παραπάνω φράση θα έπρεπε να είναι ο τίτλος της ακροδεξιάς συγκέντρωσηςστο λιμάνι της Σούδας τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Μία συγκέντρωση της οποίας η οργάνωση πέρασε διάφορες παλινωδίες, και εν τέλει πραγματοποιήθηκε με ένα ασύντακτο και ατεκμηρίωτο κάλεσμα μίσους ενάντια στους «λαθρομετανάστες» και την «ισλαμοποίηση» της Κρήτης. Παρόμοια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο, όπου υλοποιήθηκεεπίθεση από κοινού της Αστυνομίας με τους «ανώνυμους ακροδεξιούς» σε οργανώσεις, συλλογικότητες και αντιφασιστικές δυνάμεις που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση. Είναι ανατριχιαστικό μάλιστα το γεγονός ότι ένας από τους ακροδεξιούς επιτέθηκε στον κόσμο με αλυσοπρίονο!

Μπορεί η Χρυσή Αυγή να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης εν αναμονή της ολοκλήρωσης της δίκης, το μίσος, ο ρατσισμός και η φασιστική κοσμοθεωρία παραμένουν. Τα μπόλιασε άλλωστε μεμαεστρία η Νέα Δημοκρατία όλο το προηγούμενο διάστημασυνεχίζοντας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τις πολιτικές της ΕΕ που μετατρέπουν τα νησιά σε αποθήκες ψυχών και υψώνουν ματωμένα τείχη στην προσφυγιά. Τα μπόλιασε με την υλοποίηση της ρατσιστικής συμφωνιας ΕΕ-Τουρκίας,με την αντιπροσφυγική ρητορεία της και την έμπρακτη δολοφονική στάση της στον Έβρο ενάντια στους πρόσφυγες, με την ενεργή συμμετοχή της στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι ο κόσμος που διαδήλωσε στη Σούδα και στο Ηράκλειο, δεν τήρησε κανένα μέτρο ασφαλείας εν όψει κορονοϊού -εν αντιθέσει με τις μαζικότατες διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά-, καθώς είμαστε σίγουροι ότι είτε πιστεύουν ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει είτε ότι είναι «κατασκεύασμα των μασόνων», είτε ακόμα χειρότερα ότι «οι Κρητικοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τις αρρώστιες».

Θα σταθούμε όμως στην υποκρισία τους, γιατί πρόβλημα τους δεν είναι όλοι οι «ξένοι». Κάποιους «ξένους» μάλλον τους θέλουνε.

Τους θέλουνε τους «ξένους» τουρίστες, που έρχονται κατά εκατομμύρια κάθε τουριστική σαιζόν στην Κρήτη.

Τους θέλουνε τους «ξένους» που μαζεύουν το σύνολο των ελιών της Κρήτης, γιατί«είναι καλοί και ζητάνε ένα ξεροκόμματο μαύρα».

Τους θέλουνε τους «ξένους» μάστορες που έχουν χτίσει όλη την Κρήτη.

Τους θέλουνε τους «ξένους» επενδυτές, για να αγοράσουν όλη τη Νότια Κρήτη και να χτίσουν ξενοδοχεία τερατουργήματα καταστρέφοντας τον φυσικό πλούτο του νησιού.

Τους θέλουνε τους «ξένους» επενδυτές και τις πολυεθνικές πετρελαίου που θα καταστρέψουν το νησί και θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες πολεμικές περιπέτειες τους λαούς της περιοχής για τα κέρδη των εταιριών.

Τους θέλουνε τους «ξένους» νατοϊκούς, την αμερικάνικη βάση , τηFRONTEXγια να βομβαρδίζουν λαούς , να καταστρέφουν χώρες και να θαλασσοπνίγουν γυναικόπαιδα στη Μεσόγειο.

Εν αντιθέσει με τους παραπάνω ξένους,μας λένε ότι οι πρόσφυγες ότι είναι ασύμμετρη απειλή που συμβάλλει στην «ισλαμοποίηση της πατρίδας μας» και στην αύξηση της εγκληματικότητας. Ποια εγκληματικότητα θα αυξήσουν αλήθεια; Αυτή που είναι ποτισμένη σε μία μερίδα κόσμου της Κρήτης;

Γιατί όταν σκοτώνονται για ένα κομμάτι γη, είναι «λεβεντιά».

Όταν πυροβολούν αδιακρίτως είτε σε γάμους και γλέντια, είτε σε ανυποψίαστες πινακίδες, είτε ακόμα χειρότερα για επίλυση λογαριασμών είναι «καπετανιλίκι».

"google ad"

Όταν οδηγούν μεθυσμένοι, είναι «μαγκιά».

Όταν πραγματοποιούνται γυναικοκτονίες, είναι «παράδοση».

Γιατί αυτή εν τέλει, είναι η πραγματική αλλοτρίωση της Κρήτης. Ο σοβινισμός, ο ρατσισμός, η ματσίλα, η «υπερηφάνεια» που χαρακτηρίζουν ένα μικρό πληθυσμό του νησιού, που αρέσκεται να μιλάει για το Έπος ενάντια των Γερμανών κατακτητών, υιοθετώντας παράλληλα ακριβώς την ίδια ρητορεία με αυτούς, ογδόντα χρόνια μετά.

Ως Ανυπόταχτη Κρήτη δηλώνουμε την αποτροπή μας γιαστις διαδηλώσεις μίσους σε Χανιά και Ηράκλειο και την συνθηματολογία τους. Καλούμε το σύνολο του αντιφασιστικού, αντικαπιταλιστικού, ριζοσπαστικού κινήματος αλλά και του προοδευτικού κόσμου της Κρήτης να είναι σε επαγρύπνηση, γιατί το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στην Κρήτη με συνέπεια,παρά την απουσία της Χρυσής Αυγής. Ντόπιοι και ξένοι εργαζόμενοι να παλέψουμε από κοινου

Γιατί κομμάτι της παράδοση μας είναι η φιλοξενία, η ανιδιοτέλεια, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός. Η παράδοση μας προκύπτει από μια μίξη φυλών και πολιτισμών, που η καθεμιά μπόλιασε και διαμόρφωσε τον κρητικό πολιτισμό.

Και αυτά ως Ανυπότακτη Κρήτη, καλούμε τον κρητικό λαό να προασπιστεί με κάθε μέσο και τρόπο. Ενάντια σε όλους τους «ανώνυμους», που εξυπηρετούν υπόγεια σκοτεινά φασιστικά κέντρα μίσους και ρατσισμού.

Για αυτό και εμείς ως Ανυπότακτη Κρήτη, περήφανα δηλώνουμε:

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, έξω οι φασίστες από το νησί!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...