15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για τους βανδαλισμούς ακροδεξιών στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου Π.Κ.

Ημερομηνία:

Οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου Πανεπιστημίου Κρήτης ομόρφυναν το προηγούμενο διάστημα τον προαύλιο χώρο του σχολείου τους με καλλιτεχνικές δημιουργίες που αναδείκνυαν μεταξύ άλλων τη Διαφορετικότητα, την Αποδοχή του Άλλου και τα Ίσα Δικαιώματα. Δυστυχώς, άτομα με δυσανεξία στις παραπάνω έννοιες μαύρισαν κατ’ επανάληψη τις καλλιτεχνικές δημιουργίες και έγραψαν συνθήματα μίσους.

Πριν λίγες ημέρες το μίσος απέκτησε υπογραφή: “Ο.Ε.Ρ” («Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου»). Οι τοίχοι ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος λερώθηκαν με λέξεις και σύμβολα που παραπέμπουν στις πιο μαύρες εποχές και τα πιο σκοτεινά ένστικτα του ανθρώπινου (;) είδους.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, που οι φορείς της δεν δίστασαν να επαναλάβουν ακόμα και σε Δημοτικά Σχολεία (!!!), συνιστά ευθεία επίθεση στον θεσμό του Σχολείου, στη Μόρφωση, στην Ελευθερία του Λόγου και στις ψυχές των μαθητών. Την καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Δηλώνουμε παρόντες για να στηρίξουμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς απέναντι σε κάθε θρασύδειλο υποστηρικτή οργανώσεων με ρατσιστική, εγκληματική δράση, που προσπαθούν να στάξουν το μισαλλόδοξο δηλητήριό τους σε ανήλικους μαθητές και να καλλιεργήσουν το μίσος και τον φόβο. Στεκόμαστε δίπλα στον οικονομικά αδύναμο, τον κοινωνικά αποκλεισμένο, τον «διαφορετικό». Τη στάση μας αυτή την υποστηρίζουμε με δράσεις, με κάθε πρόθυμο φορέα και συλλογικότητα. Ανάλογα, και πιο έντονα, θα συνεχίσουμε στο άμεσο μέλλον.

Κλείνοντας, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το ζήτημα του βανδαλισμού σχολικών μονάδων δεν μπορεί να περάσει αδιάφορο για τους επίσημους φορείς – τον Δήμο Ρεθύμνης, την Αντιπεριφέρεια, το Πανεπιστήμιο και την Αστυνομία – τους οποίους καλούμε να πάρουν θέση και/ή να προβούν στις ενέργειες που τους αναλογούν για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.

Ζητάμε επίσης από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και την Ένωση Γονέων Δ. Ρεθύμνου να στηρίξουν έμπρακτα τους  μαθητές και τους εκπαιδευτικούς απέναντι σε τυχόν παρόμοιες επιθέσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...