30.7 C
Chania
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026

Η Ζωή δεν θα πάει Μέγαρο για τη Γιορτή της Δημοκρατίας αλλά σε εκδήλωση για την Παλαιστίνη: «Not my President λένε στην Αμερική για τον Τραμπ. Not our President λέμε κι εμείς για τον Τασούλα»

Ημερομηνία:

Νέα μετωπική επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προαναγγέλλοντας πως η Πλεύση Ελευθερίας δεν θα συμμετάσχει ούτε φέτος στις εκδηλώσεις για την 52η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός της με θέμα το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ξιφούλκησε κατά του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, επικαλούμενη παλαιότερη δήλωσή του από το βήμα της Βουλής, αμφισβητώντας ευθέως τα δημοκρατικά του αισθήματα.

Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μπόρεσε να αρθρώσει από το βήμα της Βουλής τη φράση ότι «δεν είναι και τόσο δημοκράτης».

«Not my President λένε στην Αμερική για τον Τραμπ. Not our President λέμε κι εμείς για τον Τασούλα», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως όσο ο Κωνσταντίνος Τασούλας παραμένει στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, η Πλεύση Ελευθερίας δεν πρόκειται να δώσει το «παρών» στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, δεν έκρυψε την ευχή της «να είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα πέσει με μομφή», ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Η ίδια χαρακτήρισε τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο «θέαμα δημοσίων σχέσεων», υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «θα έπρεπε να ελέγχεται και όχι να κοσμεί τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Αντί της εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πλεύση Ελευθερίας θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, επιλέγοντας να δώσει διαφορετικό πολιτικό στίγμα την ημέρα της επετείου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο μεγαλύτερος αρχαιοελληνικός γρίφος ρίχνει το γάντι στην ΑΙ: Θα καταφέρει να «διαβάσει» τον Δίσκο της Φαιστού;

Από κρυπτογραφημένες επιστολές βασιλιάδων μέχρι μυστηριώδη μεσαιωνικά χειρόγραφα, η...

Μόλις σε 30 εταιρείες πήγε το 40% των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης – Η λίστα των εκλεκτών

Τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης δεν «πότισαν» ισότιμα την αγορά. Τροφοδότησαν...