24.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Η κρίση έφερε αύξηση των αυτοκτονιών κατά 40%

Ημερομηνία:

Ο διαπρεπής καθηγητής ψυχιατρικής κ. Αλεξ. Μπότσης συνταξιούχος υποστράτηγος ιατρικής υπηρεσίας, ανέφερε σε ομιλία του το Σάββατο 22-3-2014 στο “Πνευματκό κέντρο Χανίων” ότι έπειτα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα κατά 40%.Είπε επίσης ότι υπάρχει ένα ειδικό φάρμακο που όταν τα πάρει ασθενής παύει οριστικά τον αυτοκτονικό ιδεασμό αλλά ο ψυχίατρος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός.
Για την περίπτωση του συνταξιούχου φαρμακοποιού Κατσούλα ο οποίος αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος αφήνοντας καταγγελτική επιστολή διαμαρτυρίας εναντίον της τότε κυβέρνησης του Γ.Α.Π, είπε ότι ερεύνησε την περίπτωση και δεν αντιμετώπιζε ο αυτόχειρας οικονομικό πρόβλημα και ότι επρόκειτο για “ιδεολογική αυτοκτονία”.Έφερε ως ανάλογο παράδειγμα τους Ιάπωνες καμικάζι, τους βομβιστές αυτοκτονίας ,τους μουτζαχεντίν κ.λ.π
Σ.Σ Αυτός είναι ο κόσμος που παραδώσαμε εμείς οι μεγαλύτεροι στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Όλοι μαζί πρέπει ν`αγωνιστούμε για να τον αλλάξουμε.Έτσι είναι τα πράγματα μα έτσι να μην μείνουν.

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ