19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Λίτσα Κουρουπάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας “Manifesto” που αναφέρεται σε “χορό παραιτήσεων στο ΠΑΣΟΚ”

Ημερομηνία:

Η πρώην βουλευτίνα Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Λίτσα Κουρουπάκη απαντά σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Manifesto” που την αναφέρει ως ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σκοπεύει να παραιτηθεί από το κόμμα αφού ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί στη θέση της να βάλει τον πρώτο της ξάδελφο Τάσο Κουρουπάκη.

Αναφέρει η κ. Κουρουπάκη:

Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμά σας στην εφημερίδα manifesto, στο οποίο αναφέρετε δήθεν «χορό παραιτήσεων στο ΠΑΣΟΚ» και εμπλέκετε και το όνομά μου, αφού ξεκαθαρίσω οτι ουδέποτε διανοήθηκα να παραιτηθώ απο το ΠΑΣΟΚ,το κόμμα που υπηρετώ εδώ και 40 χρόνια, θέτω υπόψη σας τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας:

1. Η γενικότερη στόχευση του δημοσιεύματος είναι προφανής.

Να χτυπηθεί το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι πολιτικά βαρύτατα εκτεθειμένη ,από πράξεις δημοκρατικής εκτροπής με την δράση παρακρατικών μηχανισμών παρακολούθησης του.

Η χρονική «σύμπτωση» του δημοσιεύματος με την έναρξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή που συστήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύει την προσπάθεια και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πολιτικά ανομήματα της ΝΔ αλλά και στοχοποίησης εκείνου που αποκάλυψε την δράση και το ρόλο τους.

2. Ειδικότερα η ανάμειξη του ονόματός μου και του τόπου μου στο δημοσίευμα σας, που συνοψίζεται με το πρωτοσέλιδο «χτύπημα» «Μύλος και στα Χανιά με τη Λίτσα Κουρουπάκη να βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο», είναι στο σύνολο της παντελώς ανακριβής και αποτέλεσμα είτε λανθασμένης και κακόβουλης πληροφόρησής σας είτε ηθελημένης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας εκ μέρους σας.

3.Τα 40 χρόνια πολιτικής παρουσίας και δράσης με συνέπεια και ανιδιοτελή προσφορά στην παράταξη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε κανέναν να “παίζει” με το όνομα, την προσωπικότητά και την πολιτική μου διαδρομή.

4. Σε ότι αφορά τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά στις επικείμενες εθνικές εκλογές η στάση μου είναι, όπως πάντα , συνεπής και καθαρή.

Γι αυτό και δεν επιδέχεται ερμηνειών πολύ δε περισσότερο παρερμηνειών .

Όταν κλήθηκα από την αρμόδια επιτροπή ψηφοδελτίων να δηλώσω τη διαθεσιμότητά μου να είμαι και αυτή τη φορά στην πρώτη γραμμή της μάχης των εκλογών στα Χανιά, και κλήθηκα κατά προτεραιότητα από άλλους πιθανούς υποψηφίους ως πρωτεύσασα υποψήφια βουλευτής το 2019, δεν είχα κανένα δίλημμα και κανένα δισταγμό.

Όπως δεν είχα όλα τα προηγούμενα «πέτρινα» για το ΠΑΣΟΚ χρόνια που χωρίς να λοξοκοιτάξω δεξιά και αριστερά, συμμετείχα στα ψηφοδέλτια βουλευτικών εκλογών του 2012, ευρωεκλογών του 2014 και μέσα σε διάστημα λιγότερο των 2 μηνών στα ψηφοδέλτια και ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών το 2019.

Με προσωπικό κόστος και ανιδιοτέλεια αφού ήταν γνωστό και δεδομένο ότι η μάχη δινόταν για την “σημαία” ,για την επιβίωση του πολιτικού χώρου ,και όχι προς ικανοποίηση προσωπικής φιλοδοξίας.

5. Η θετική μου στάση λοιπόν στην πρόσκληση της παράταξής μας και αυτή τη φορά, το ίδιο νόημα είχε και έχει. Δήλωσα και δηλώνω διαθέσιμη ξανά για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο απο σεβασμό στους Χανιώτες που με εξέλεξαν πρώτη του ψηφοδελτίου το 2019, και όχι από προσωπικό ενδιαφέρον ή φιλοδοξία.

"google ad"

Για μένα είναι πράξη συνέπειας, συνέχειας και ευθύνης και ως εκ τούτου δεν είναι ανταγωνιστική με κανέναν και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να θέτει υπό αμφισβήτηση την διαχρονική μου σχέση ούτε με το ΠΑΣΟΚ το κόμμα της ψυχής μου, ούτε με τα Χανιά τον τόπο της καρδιάς μου.

Η σχέση αυτή δε ζυγιάζεται,δεν μετριέται,είναι για μένα υπαρξιακή, είναι σχέση ταυτοτική και γι αυτό ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη.

Τι ανέφερε το δημοσιευμα του “Manifesto”:

Στα πρόθυρα όμως της αποχώρησής της από το ψηφοδέλτιο του κόμματος βρίσκεται και μια άλλη πολιτευτής και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επειδή ακριβώς ο Ν. Ανδρουλάκης λειτουργεί μεροληπτικά υπέρ άλλου υποψηφίου. Κατά παράφραση της γνωστής παροιμίας του «Κουτρούλη ο γάμος», που υποδηλώνει κλίμα ανακατωσούρας, στον νομό Χανίων γίνεται του «Κουρουπάκη ο γάμος».

Και αυτό διότι ενώ στο ψηφοδέλτιο του κόμματος εδώ και χρόνια συμμετέχει η οδοντίατρος Λίτσα Κουρουπάκη, η οποία μάλιστα έχει εκλεγεί και βουλευτής στον νομό την περίοδο της προεδρίας του Γ. Παπανδρέου, κάποιοι από το περιβάλλον του Ν. Ανδρουλάκη είχαν τη φαεινή ιδέα να υποσχεθούν χρίσμα υποψηφίου βουλευτή στην ίδια εκλογική περιφέρεια στον πρώτο της ξάδελφο Τάσο Κουρουπάκη, ο οποίος είναι σκληρός υποστηρικτής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σε αντίθεση με την πρώτη ξαδέλφη, δηλαδή τη Λίτσα Κουρουπάκη, η οποία στις εσωκομματικές εκλογές φέρεται να είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου.

Μάλιστα, η Λ. Κουρουπάκη σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, για να φέρει προ των ευθυνών του τον Ν. Ανδρουλάκη, πρότεινε να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα στον νομό Χανίων, ώστε το κόμμα να αυξήσει τις πιθανότητες να βγάλει έδρα. Με έμμεσο πλην σαφή τρόπο μετέφερε το μήνυμα «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας του να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του νομού Χανίων απ’ το να κατεβάσει υποψήφιο τον πρώτο της εξάδελφο και να χάσουν όλοι μαζί οικογενειακώς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...