22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Η Λαγκάρντ διαψεύδει τον Στουρνάρα που διαψεύδει τον εαυτό του

Ημερομηνία:

Aν και αρχικά ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι συναντήθηκε την Τρίτη στο Παρίσι με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πόλ Τόμσεν, τελικά τη συνάντηση επιβεβαίωσε το Ταμείο και στη συνέχεια και ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας.
Σημειώνεται ότι σήμερα αναβλήθηκε χωρίς εξηγήσεις η δημοσιοποίηση της αναμενόμενης έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, που ήταν προγραμματισμένη να δοθεί στις 19:00 το απόγευμα.
Μετά την επιβεβαίωση της συνάντησης Στουρνάρα – Λαγκάρντ, στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης αρκέστηκαν να δηλώσουν πως στη συνάντηση εξετάσθηκαν θέματα σχετικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας συναντήθηκε τελικά -σίγουρα- την Τρίτη 3 Ιουνίου στο Παρίσι με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος Πόουλ Τόμσεν.
Παράλληλα, σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι  «η έκθεση του ΔΝΤ μπορεί να βγει ακόμη και τώρα. Εμείς ως κυβέρνηση, δεν έχουμε πρόβλημα με την έκθεση». Σε ερώτηση μάλιστα για το πρόσφατο σύντομο ταξίδι του στο Παρίσι, σημείωσε ότι είχε συναντήσεις με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα της ελληνικής προεδρίας και διέψευσε ότι υπήρξαν συζητήσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Τέλος, διαβεβαίωσε  ότι «τα περισσότερα προαπαιτούμενα μέτρα έχουν κλείσει. Εάν έχουν μείνει ένα ή δύο, αυτά θα ψηφιστούν στα θερινά τμήματα», σχετικά το κλείσιμο της Βουλής και τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου.
Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι, με νέα ανακοίνωση του ΔΝΤ, η έκθεση του Ταμείου για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα δοθεί τελικά στη δημοσιότητα στην επόμενη εβδομάδα. Σε ανακοίνωση του Ταμείου αναφέρεται ότι οι λεπτομέρειες για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, όπως και για την τηλεφωνική ενημέρωση από τον επικεφαλής της αποστολής Πολ Τόμσεν θα γνωστοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες.
Η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 19:00 ώρα Ελλάδος, ωστόσο αναβλήθηκε αιφνίδια. Για τις 18:00 είχε προγραμματιστεί ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Τόμσεν μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου συζήτησε την έκθεση Τόμσεν και αποφάσισε την εκταμίευση 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Η αναβολή εγείρει ερωτηματικά και έχει  ήδη έχει συνδεθεί με τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος έχει “κολλήσει” στα πρόσωπα του οικονομικού επιτελείου. Από το Υπουργείο Οικονομικών σχολίασαν πως πρόκειται για “διαδικαστικά” ζητήματα που εμπόδισαν την δημοσίευση και είπαν ότι μέχρι αύριο θα έχει δοθεί.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το...

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ...

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά...