19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η μάχη με το δάκο στα λιόφυτα της Κρήτης και το νέο “όπλο” στα χέρια των παραγωγών

Ημερομηνία:

Ως ένας από τους δυσκολότερους μήνες θεωρείται ο Σεπτέμβριος για τα ελαιόδεντρα και τον δάκο, καθώς εκτιμάται ότι ευνοεί το επιθετικό αυτό έντομο λόγω των υψηλών ποσοστών υγρασίας και της εναλλαγής της θερμοκρασίας.

Η αγωνία των παραγωγών στην Κρήτη είναι μεγάλη, χωρίς καμία αμφιβολία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, κ. Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, πάντως, με δηλώσεις της στο Cretalive, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η νέα καλλιεργητική χρονιά θα κυλήσει καλά. Κάλεσε δε τους παραγωγούς που δεν εντοπίζουν πρόβλημα στα δέντρα τους να μην κάνουν κάλυψη.

xoudetsanaki

Η κ. Χουδετσανάκη επισήμανε ότι πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή της Σητείας ενώ στην υπόλοιπη Κρήτη οι ψεκασμοί με το φάρμακο “Success” είναι, όπως είπε, αποτελεσματικοί.

“Η δουλειά που κάνει το success είναι πολύ καλή. Οι συνάδελφοι το δίνουν σε ποσοστό έως και 90%. Εντοπίσαμε πρόβλημα κυρίως στις περιοχές ΠΟΠ για το ελαιόλαδο. Εκεί η κάλυψη δεν μπορεί να γίνει σε αντίθεση με το υπόλοιπο νησί”, σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης.

Η κ. Χουδετσανάκη τόνισε ότι με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γίνεται πολύ καλή δουλειά ενώ εξήρε και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργολάβοι δακοκτονίας.

“Έχουμε πολύ συχνά τεχνικές συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Θα κάνουμε άλλη μία την ερχόμενη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου. Το θέμα το παρακολουθούμε στενά, δεν το αφήνουμε”

Το νέο φάρμακο

Αναφορικά τώρα με το νέο φάρμακο που μπήκε στην αγορά, η κ. Χουδετσανάκη σημείωσε ότι για τη φετινή χρονιά το Success δουλεύει πολύ καλά και το νέο σκεύασμα με την ονομασία “Εxile“, που ακόμα δεν έφτασε στις Περιφέρειες αν και εντάχθηκε κανονικά στην ελεύθερη αγορά, θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο καθώς όπως εξήγησε με την εναλλαγή με το Success, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο!

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...