14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Καθαρές κουβέντες και για τα Φαλάσαρνα… τις χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ

Ημερομηνία:

Σήμερα το πρωί, με αρκετή καθυστέρηση είναι η πραγματικότητα, εξέδωσε ανακοίνωση η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται στην ανάγκη να μιλάμε με “καθαρές κουβέντες” αφήνωντας σαφείς υπόνοιες σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη κατά την εκδήλωση για τα 60 χρόνια λειτουργίας του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Η κ. Μπακογιάννη μίλησε και για την επένδυση στα Φαλάσαρνα τονίζοντας ότι:

«Καμία άδεια δεν μπορεί να δοθεί για καμία επένδυση που δεν καλύπτει τις περιβαλλοντικές προτεραιότητες του κράτους».

Βεβαίως, όπως επισημάναμε κι εμείς, το περιβάλλον και η προστασία του βρίσκονται πολύ χαμηλά στις προτεραιότητές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αυτό επισημαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ που σα να απαντά στην κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι:

“Όποιος ενδιαφέρεται για τη σωτηρία και την ορθολογική ανάπτυξη των προστατευόμενων περιοχών δεν φέρνει, όπως η κυβέρνηση της ΝΔ, απανωτούς νόμους οι οποίοι επιτρέπουν ό,τι επιθυμεί κάθε επενδυτής ή «επενδυτής» στις περιοχές αυτές. Δεν μαγειρεύει «νόμιμες» παρεκκλίσεις από την υφιστάμενη νομοθεσία που η ίδια κουτσούρεψε. Δεν καθυστερεί, με κάθε δυνατή πρόφαση. Όποιος ενδιαφέρεται για τη διατήρηση των προστατευόμενων περιοχών και τη διάχυση των οφελών σε όλη την κοινωνία αγωνίζεται όπως μπορεί για να έρθουν μια ώρα αρχύτερα τα Προεδρικά Διατάγματα των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών.”

Άραγε, η κ. Μπακογιάννη που έσπευσε να εκφράσει την περιβαλλοντική της ευαισθησία, τι έχει να πει για ολα αυτά; Θεωρεί ότι περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι που έφερε το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ προστατεύουν επαρκώς το περιβάλλον; Αυτές τις “περιβαλλοντικές προτεραιότητες” θα πρέπει να τηρούν οι επενδυτές; Τους νόμους που είναι κομμένοι και ραμμένοι να εξυπηρετούν τα συμφεροντά τους;

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Κισσάμου σε μία ανακοίνωση που δεν έστειλε στο μέσο μας έσπευσε να δηλώσει ότι αποτελεί “ιδιαίτερη τιμή” για την Κίσσαμο η επένδυση Τσατσαρωνάκη στο Φαλάσαρνα, χαρακτηρίζοντας “εμπόδια” που πρέπει να διευθετηθούν τις επισημάνσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής; Δε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ποια είναι τα “εμπόδια” και ποιος τα θέτει αφού στο κείμενο αυτό δεν είναι σκοπίμως ξεκάθαρο.

Η θέση αυτή περίπου ταυτίζεται με τη θέση που εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη το παρουσίασε πιο όμορφα, η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ με μεγαλύτερο ενθουσιασμό…

Το ερώτημα τώρα που τίθεται είναι, συμβαδίζει συνολικά το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία στην οπτική σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές ή αποτελεί θέση μίας τοπικής οργάνωσης με μικρή συνολικά βαρύτητα;

Αν μη τι άλλο, χρειαζόμαστε καθαρές κουβέντες, τώρα που πλησιάζουν και οι εκλογές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...