18.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπουργός οικονομικών; – Συνάντηση Προβόπουλου – Ντράγκι

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο newsbomb.gr, αν και οι αποφάσεις του Σαμαρά για μετακίνηση του Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας φαίνεται να έχουν ληφθεί, στο Μαξίμου δεν μπορούν να βρουν αντικαταστάτη του Στουρνάρα.

Για το υπουργείο Οικονομικών ψάχνουν κάποιον με λαϊκό προφίλ και αποδοχή που να γνωρίζει από οικονομικά, αλλά να μπορεί να σταθεί και στις διαπραγματεύσεις στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέγα ερώτημα είναι ποιος διαθέτει όλα αυτά τα προσόντα; Και το πιο σημαντικό από όλα ποιόν εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι και τα στελέχη του ΔΝΤ;

Το μόνο βέβαιο είναι πως από τα ονόματα που ακούγονται κανείς δεν ταιριάζει στο προφίλ του ανθρώπου που μπορεί να αντικαταστήσει τον Γιάννη Στουρνάρα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τις τελευταίες ώρες διακινείται εντόνως το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, πλην όμως η ίδια δεν έχει πάρει σαφή θέση και δεν έχει εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον για την θέση, ούτε σε επίπεδο διαρροών.

Εκτός από το όνομα της κυρίας Μπακογιάννη που κι αυτό έχει τη δική του πολιτική σημασία σε ότι αφορά τις εσωκομματικές ισορροπίες της γαλάζιας παράταξης, ονόματα που ακούγονται εντόνως είναι του Σταύρου Δήμα αλλά και του Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Πάντως, καλό θα είναι τα όποια σενάρια να αντιμετωπίζονται απλά ως σενάρια αφού τα ονόματα που ακούγονται είναι και πολλά και με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του newsbomb, πέρα από το ταξίδι Στουρνάρα στη Γαλλία και τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, πραγματοποιήθηκε και δεύτερο ταξίδι που και αυτό έχει τη δική του σημασία, αυτό του Γιώργου Προβόπουλου στην Φρανκφούρτη, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μάλιστα, απ’ ότι αναφέρεται υπήρξε συνάντηση Προβόπουλου και Μάριο Ντράγκι. Άγνωστο παραμένει αν υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ των δύο ταξιδιών.

www.newsbomb.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το...

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ...

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά...