17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η ονομασία «μνημόνιο» θα φύγει όμως οι επιπτώσεις και το βάρος των μνημονίων μένουνε στους ώμους του λαού

Ημερομηνία:

Γράφει ο Κανάκης Γερωνυμάκης

Η χώρα μας έτυχε ευνοημένη από την φύση. Όλα τα καλά τα είχαμε από τη φύση και η χώρα εξήλθε σε καλή κατάσταση μέχρι τη δεκαετία του 1970, ύστερα από δύο Παγκόσμιου Πολέμους, αρκετούς τοπικούς, έναν εμφύλιο και δύο – τρεις δικτατορίες. Η χούντα την παρέδωσε σε καλή κατάσταση. Ο Κ. Καραμανλής ο Α’ την παρέδωσε το 1981 σε καλή κατάσταση. Από το 1981, στην προσπάθεια να παρουσιάσουνε μια πλασματική ευημερία, διέθεσαν ομόλογα, δάνεια, πιστώσεις της τότε ΕΟΚ και δημιουργήσανε κάποια Ν.Π. του Δ. και του Ι.Δ. και κάνανε δραστηριότητες ξεπερνώντας την οικονομική αντοχή της χώρας. Παράλληλα γινότανε μετανάστευση και ήρχονταν εμβάσματα και ακόμα υπήρξανε κενά και εύρισκε δουλειά όποιος ήθελε να δουλέψει μα τότε αναπτύσσεται και η εμπορική μας ναυτιλία. Μέχρι την δεκαετία του 1980 η Ελλάδα ήτανε εξαγωγικής μεταναστεύσεως μα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 άρχισαν οι ανεξέλεγκτες εισροές στον τόπο μας αρχής γενομένης από όλους τους δραπέτες των φυλακών της Αλβανίας όπου τα κακοποιά στοιχεία της Αλβανίας, ανάλογα δρούσανε και εδώ.

Αρχίσανε ανασφάλειες, κακουργηματικές δραστηριότητες, οι κυβερνήσεις μας, κάθε καινούργια χειρότερη από την προηγούμενη. Κάθε κυβέρνηση μας έβαζε πιο βαθιά στο χρέος και στην ταπείνωση. Άρχισε να μην είναι αισθητή η ύπαρξη του κράτους. Ανοχή στις κλεψιές, ανοχή στην αναρχία, ανοχή τους αναρχικούς. Εναλλασσόμενες οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μόνο κακό κάνανε.

Το 2015 η απογοήτευση του Ελληνικού λαού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και πιστεύοντας με αφέλεια σε ένα ποσοστό από τα μεγάλα ψέματα του κ. Τσίπρα τον έφεραν στην εξουσία, μήπως θα είναι καλύτερος, μα δυστυχώς και αυτή τη φορά προδοθήκαμε. Πρώτα – πρώτα, συνήθως οι πολιτικοί μας λένε ψέματα 30, 40%, ο κ. Τσίπρας όμως λέει ψέματα 100%. Ακριβώς τα αντίθετα από όσα προαναγγέλλει. Τώρα μας λέει ότι θα μας απαλλάξει από τα μνημόνια. Ίσως να καταργήσει το όνομα «μνημόνια» μα οι συνέπειες και το βάρος τους παραμένει ανέπαφο στους ώμους του Ελληνικού λαού.

Ελπίζω ότι πολλοί θα θυμούνται ότι τα βράδυ των εκλογών που καβάλησε την εξουσία, τα πρώτα λόγια που είπε ήτανε: «Τέρμα το μνημόνιο. Τέρμα η τρόικα. Τέρμα η λιτότητα» Είδαμε όλοι τι σχέση είχανε τα λόγια του κ. Τσίπρα με τις εξελίξεις που επακολούθησαν. Αυτός είναι ο Τσίπρας που έλεγε το 2014 ότι θα έκανε τον κατώτερο μισθό 750 ευρών, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και αυτός ήτανε που καυτηρίαζε τη σκέψη για ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων (είναι αυτός που τελικά και τα «χάρισε» και τους δάνεισε για να πληρώσουν). Είναι αυτός που από τη θέση της αντιπολιτεύσεως επεδίωκε να δημιουργούνται προβλήματα στην κρατούσα κυβέρνηση, και ας θίγονται τα εθνικά συμφέροντα. Όταν το 2008 εσωτερικοί εχθροί, συνεργαζόμενοι με εξωτερικούς κάψανε και λεηλατήσανε την Αθήνα, φορώντας κουκούλες, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι ο Τσίπρας Χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κανάκης Γερωνυμάκης
Γεννήθηκε στην κοινότητα Ασφένδου στις 31 Δεκεμβρίου 1926 και διετέλεσε για πολλά χρόνια γραμματέας της κοινότητας. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων μέσω των οποίων μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμα όχι μόνον των Σφακιών αλλά όλης της Κρήτης. Έργα του "Κοινότης Ασφένδου Σφακίων", "Περιπλοκάδια", "η Κρήτη στο πρόσφατο παρελθόν", "Σφακιανή Λαογραφία" κ.α. Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του "Περιπλοκάδια" με Α΄έπαινο και το βιβλίο του "Μαντιναδοποιημένες παροιμίες τση Κρήτης" απέσπασε το Β΄έπαινο. | Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου θα βρείτε εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ