22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Θ. Σκυλακάκης από τα Χανιά: “Η Ελλάδα δεν θα έχει ύφεση” – Τι είπε στη συνάντηση με τους Δημάρχους

Ημερομηνία:

“Η Ευρώπη σίγουρα θα μπει σε επιβράδυνση και αρκετές χώρες θα μπουν σε ύφεση. Η δική μας χώρα με τη βοήθεια και των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης, αλλά και της υψηλής ανάπτυξης και του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχει υπάρξει τελευταία, θα αποφύγει την ύφεση. Θα έχουμε μια επιβράδυνση, αλλά όταν θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα έχουμε πολύ μεγάλη δυναμική στην οικονομία”. Αυτό δήλωσε από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών επίσης υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις της χώρας θα επωφεληθούν από την ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο σχέδιο ανάκαμψης:

“Παρουσιάζουμε τις ευκαιρίες και προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες προπαντός, μέσα από το “Ελλάδα 2.0″, το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Θα κάνουμε το ίδιο και στο Ηράκλειο, αλλά και μια εκτεταμένη συζήτηση και στο Ρέθυμνο. Είναι μεγάλη ευκαιρία, ειδικά στο πρόγραμμα των δανείων που είναι ανοικτό για κάθε είδους επιχείρηση, υπάρχει μηδενική γραφειοκρατία. Η πρώτη επένδυση μικρής επιχείρησης που εγκρίθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, είχε δηλωθεί στις στις 15 Ιουλίου και μεσολάβησε ο Αύγουστος που δεν είναι ο πιο παραγωγικός μήνας”.

Ανάγκη να ενταχθούν έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης

Ο κ. Σκυλακάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του έργου ανακατασκευής του ποδηλατοδρομίου στο Ακρωτήρι Χανίων, καθώς και σε αυτό, που αφορά την ανάπλαση 30 οικοδομικών τετραγώνων στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Τα δύο έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ και όπως τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναμένεται τις επόμενες ημέρες η εκκίνηση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση τους.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος, ο δήμος Χανίων σε προγράμματα του Ταμείου Ανάπτυξης έχουν ενταχθεί με 3 εκατ. ευρώ η δράση smart city, καθώς και έργα οδικής ασφάλειας με προϋπολογισμό περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Ενεργειακό κόστος και ληξιπρόθεσμες οφειλές τα θέματα προς συζήτηση

Στη συνάντηση των δημάρχων με τον κ. Σκυλακάκη συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, τον τρόπο διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους δήμους, καθώς και το θέμα της αντιμετώπισης του ενεργειακού κόστους.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών από τους φορείς της ΤΑ για την ένταξη έργων στο Ταμείο Ανάπτυξης, καθώς και στο θέμα του ενεργειακού κόστους για τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων.

Την εκδήλωση στα Χανιά διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Κόλλιας, τόνισε ότι πρέπει οι επιχειρήσεις να σπεύσουν να επωφεληθούν από το “Ελλάδα 2.0”, καθώς υπάρχει προθεσμία απορρόφησης των κονδυλίων.

Με πληροφορίες από ert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...