15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου Μανώλη Αφράτη τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης

Ημερομηνία:

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης συμπαραστέκονται στην οικογένεια του 38χρονου Μανώλη Αφράτη, ο οποίος έχασε την ζωή του ενώ πραγματοποιούσε διανομές με φορτηγό ψυγείο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 21 Μαΐου του 2020 στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Κουρουτών – Φουρφουρά του Δήμου Αμαρίου και όπως καταγγέλλει η οικογένεια του άτυχου 38χρονου πρόκειται για εργατικό δυστύχημα, χαρακτηρίζοντας το μοιραίο όχημα που οδηγούσε ο Μανώλης Αφράτης ως «φονικό φορτηγό».

Σύμφωνα με τις εκθέσεις των ειδικών πραγματογνωμόνων, το όχημα που οδηγούσε ο άτυχος εργαζόμενος το οποίο είχε μετατραπεί παράνομα σε ψυγείο, αποτελούσε δημόσιο κίνδυνο. Δεν είχε διενεργηθεί ο απαιτούμενος μηχανικός έλεγχος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του οδηγού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχετική ανακοίνωση και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, καταγγέλλεται ότι διαπιστώθηκε ότι το φορτηγό δεν είχε φρένα, ζώνες ασφαλείας και ήταν δηλωμένο ως «φορτηγό με ανυψωτικό μηχάνημα», το οποίο είχε παρατύπως μετατραπεί σε φορτηγό ψυγείο. Το Κέντρο μάλιστα επισημαίνει ότι αρχικά, «ο διορισμένος πραγματογνώμονας του ΑΤ Αμαρίου δεν διαπίστωσε ευθύνη της εταιρείας, το ΣΕΠΕ παρέπεμψε στην Τροχαία, ο εισαγγελέας έστειλε την υπόθεση στο αρχείο, η Εκκλησία και η Εκκλησία έστειλε ευχαριστήριο για την δωρεά σε είδος του επιχειρηματία υπέρ ανάπαυσης της ψυχής του θύματος».

Τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων Κρήτης θα βρίσκονται έξω από το δικαστήριο του Ρεθύμνου την ερχόμενη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση, ενώ το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συζήτηση, στην οποία θα μιλήσουν μέλη της οικογένειας του θύματος, η νομική σύμβουλος της οικογένειας, καθώς και μέλος του Σωματείου Τεχνικών Μισθωτών Ηρακλείου.

ertnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ