14.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Ιωάννης Φρονιμάκης, υποψήφιος βουλευτής Χανίων με την Πλεύση Ελευθερίας: «Ο συμβιβασμός του μεταλλαγμένου Σύριζα έστειλε σπίτι της μεγάλη μερίδα όσων πίστεψαν σε μια ουσιαστική αμφισβήτηση του ευρωμονόδρομου»

Ημερομηνία:

Ο Ιωάννης Φρονιμάκης, επιχειρηματίας από τον Αποκόρωνα Χανίων θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα μας μίλησε για την «απογοήτευση που σκόρπισε» η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «με εξαίρεση κάποιους αμετανόητους Λακεδαιμόνιους, όλοι οι υπόλοιποι είτε αποσύρθηκαν είτε αναδιπλώθηκαν».

Μέσα σε αυτούς τους αμετανόητους Λακεδαιμόνιους «ξεχωρίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την Πλευση Ελευθερίας», λέει ο κ. Φρονιμάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Φρονιμάκη η αποδοχή των μνημονίων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ δε συνέβαλε μόνο στην εξουθένωση μεγάλου μέρους της κοινωνίας και των φτωχότερων στρωμάτων που πλήρωσαν τα σπασμένα της κρίσης αλλά διασφαλίσθηκε και η υπεροχή του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος στην χώρα για ολόκληρες δεκαετίες.

Ο κ. Φρονιμάκης τάσσεται υπέρ των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Κρήτη αρκεί να τηρηθούν «όλα τα αυστηρά στάνταρ για την προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος του λαού»

Τελειώνοντας και σε μήνυμα του προς τους πολίτες σημειώνει:

«Πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος και να αρνηθεί να παίζει τον ρόλο του κομπάρσου»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή με την Πλεύση Ελευθερίας στα Χανιά κ. Ιωάννη Φρονιμάκη:

ΕΡ.: κ. Φρονιμάκη, γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας;

Ιωάννης Φρονιμάκης: Στις 7 του Ιούλη έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση των μειωμένων προσδοκιών.

Η Νέα Δημοκρατία κατά πως φαίνεται βαδίζει για την κυβερνητική εξουσία.

Φυσικά δεν θα την φέρει στην εξουσία ένα κύμα αυξημένων προσδοκιών από πλευρά των πολιτών.

Θα την φέρνει η τιμωρητική διάθεση μεγάλης μερίδας του εκλογικού σώματος που είδαν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται από τον κυβερνητικό Σύριζα.

Θα την την φέρει η διαδεδομένη-εμπεδωμένη αντίληψη ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

"google ad"

Ότι όλα αποφασίζονται από υπερεθνικά κέντρα που καθορίζουν τις εφαρμοστέες πολιτικές τις οποίες τα κόμματα στην Ελλάδα εφαρμόζουν.

Ο Σύριζα πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική απέναντι στην λιτότητα και τα μνημόνια.

Η απογοήτευση που σκόρπισε είναι μεγάλη.

Οδήγησε στην πολιτική αποστράτευση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που κινητοποιήθηκαν σε δρόμους και πλατείες πιστεύοντας ότι ορισμένα πράγματα μπορούν να αλλάξουν.

Ο συμβιβασμός και η υποταγή του μεταλλαγμένου Σύριζα έστειλε σπίτι της την μεγάλη μερίδα εκείνων που πίστεψαν και πάλεψαν για μια ουσιαστική αμφισβήτηση του ευρωμονόδρομου.

Με εξαίρεση κάποιους αμετανόητους Λακεδαιμόνιους, όλοι οι υπόλοιποι είτε αποσύρθηκαν είτε αναδιπλώθηκαν.

Στούς αμετανόητους Λακεδαιμόνιους ξεχωρίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την Πλευση Ελευθερίας, στον αγώνα της οποίας συστρατεύτηκα.

ΕΡ.: Μιλήστε μου για τα έξι Δ στο λογότυπο του κόμματος και τι συμβολίζουν.

Ι.Φ.: Οι βασικοί άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Πλεύση Ελευθερίας είναι τα 6 Δ στο λογότυπο.
Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Διαφάνεια, Διαγραφή Χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων – είναι τα σημεία στα οποία εστιάζει η Πλεύση Ελευθερίας.

ΕΡ.: Ποια θεωρείτε ότι είναι τα ζητήματα που αφορούν ειδικά το νομό Χανίων για τα οποία ένας βουλευτής εκλεγμένος με την Πλεύση Ελευθερίας θα κατόρθωνε να αναδείξει αποτελεσματικά στο ελληνικό κοινοβούλιο;

Ι.Φ.: Τα μνημόνια και η λιτότητα δεν συνέβαλαν μόνο στην εξουθένωση μεγάλου μέρους της κοινωνίας και των φτωχότερων στρωμάτων που πλήρωσαν τα σπασμένα της κρίσης.

Μέσα από τα μνημόνια “συνταγματοποιήθηκε” η υπεροχή του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος στην χώρα για ολόκληρες δεκαετίες.

Οι υπηρεσίες που πρόσφερε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στο σύστημα είναι πολύ μεγάλες.

Και μάλλον πώς ήρθε η ώρα να παραδώσει την σκυτάλη στους αυθεντικούς εκφραστές του.

Σε αυτούς που ανάπτυξη και επενδύσεις εννοούν τις εξυπηρετήσεις των ημετέρων και τη μονοπολιακή εκμετάλευση απο αυτούς κάθε κερδοφόρας επιχειρηματικής δραστηριότητας σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

ΕΡ.: Στο ζήτημα των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Κρήτης αλλά και της κλιματικής αλλαγής και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, ποια είναι η θέση σας;

Ι.Φ.: Ο ορυκτός πλούτος της χώρας ανήκει στους πολίτες και κανείς δεν νομιμοποιείται στα πλαίσια ενος γενικότερου και επικίνδυνου γεωπολιτικού σχεδιασμού να τα παραδίδει σε πολυεθνικές ερήμην του λαού.

Οι εξορύξεις να ακολουθήσουν όλα τα αυστηρά στάνταρ για την προστασία του περιβάλλοντος ,πρός όφελος πάντα του λαού.

ΕΡ.: Ποιο το προσωπικό σας μήνυμα προς τους Χανιώτες;

Ι.Φ.: Πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος και να αρνηθεί να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου ,να αντιδράσει και να δραστηριοποιηθεί .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...