19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κάτω τα χέρια από τον Σωκράτη Μάλαμα

Ημερομηνία:

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Βρήκαμε νέο πρόσωπο για να λιθοβολήσουμε μέσω των social media: τον Σωκράτη Μάλαμα. Για κάτι που είπε σε μία συναυλία του στο Ρέθυμνο. Μέσα σε ελάχιστες ώρες το facebook και το twitter τον καταδίκασε, ρίχνοντάς τον στην πυρά.

Όλα έγιναν για ένα διπλό πανό που ανέβηκε στη συγκεκριμένη συναυλία – «Βιαστής Είναι» και «Δηκεοσήνι» δηλαδή Δικαιοσύνη (το γράφουν ανορθόγραφα γιατί έτσι το έγραψε η οικογένεια του Σαμπάνη, του Ρομά που σκότωσε η Ελληνική Αστυνομία).

Το είδε και ο Σωκράτης και είπε κατά λέξη, ανάμεσα σε δύο τραγούδια, τα εξής: «Ανέβασαν τα παιδιά ένα πανό, συμφωνούμε, προσέξτε λίγο την ορθογραφία σας, συμφωνούμε. Αυτό δηλώνει τώρα ότι η κουλτούρα, η νομική κουλτούρα και η κυβερνητική, παίζουν λάθος ποδόσφαιρο στο γήπεδο και την πετάνε τη μπάλα στις κερκίδες. Κάπως έτσι. Μ’ αρέσει και συμφωνώ με το σύνθημα αλλά δεν θέλω να υπάρχει αυτό το πράγμα πάνω μας. Κατεβάστε το και μετά ανεβάστε το πάλι να μην το βλέπω, αποσπάται η προσοχή μου πάρα πολύ. Το ξέρουμε αυτό, το γνωρίζουμε και συμφωνούμε απολύτως».

Τι κυκλοφόρησε στα social media; Ότι ο Μάλαμας ζήτησε να κατέβει ένα πανό για τον Λιγνάδη! Τέσσερις φορές είπε ότι συμφωνεί με το πανό ο άνθρωπος και μάλιστα χειροκροτήθηκε από το κοινό που ήταν εκεί, αλλά στα social media τον επικρίνουν γιατί, λένε, ζήτησε να κατέβει το πανό. Κι έχουν πέσει όλοι πάνω του να τον φάνε.

Δεν λέω, να την πέφτουμε σε κάποιους αλλά τουλάχιστον να το κάνουμε όταν υπάρχει λόγος. Η κουλτούρα του cancel, γενικώς και αδιακρίτως, είναι πολύ επικίνδυνο.

Σημειώστε και το εξής: σε όλες τις θεατρικές παραστάσεις το «Βιαστής είναι» ανεβαίνει πριν την έναρξη ή μετά το τέλος. Και στις συναυλίες, όπως του Θανάση ας πούμε, ανεβαίνει για λίγο και μετά κατεβαίνει. «Αποσπάται η προσοχή μου πάρα πολύ» είπε ο Μάλαμας, δεν είπε ότι διαφωνεί. Τόσο κακό είναι τελικά αυτό; «Το κακό δεν είναι ότι τον Μάλαμα τον αποσυντόνιζε το πανό “Βιαστής είναι” αλλά ότι δεν τον αποσυντόνιζε ο βιαστής που είναι ανάμεσα μας» έγραψε ένας στο Twitter. Τι να πεις…

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...