23.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Καίγονται και τα Χανιά – Απομάκρυναν κατοίκους από τα σπίτια τους στα Κοτσιφιανά

Ημερομηνία:

Ημέρες καταστροφής ζούμε στην Ελλάδα αλλά και στα Χανιά.

Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων, το πύρινο κτήνος έκανε την εμφάνισή του και στον Αποκόρωνα και στο Κακόπετρο.

Σήμερα μάλιστα οι κάτοικοι στα Κοτσιφιανά απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους υπό τον κίνδυνο η πυρκαγιά να φτάσει στο χωριό.

Οι τελευταίες ημέρες είναι δραματικές. Η καταστροφή που προκλήθηκε στον Αποκόρωνα είναι μεγάλη αφού η φωτιά έκαιγε επί ώρες δίχως ουδείς να μπορεί να τη θέση υπό έλεγχο. Τελικώς, η σημερινή ημέρα αποδείχτηκε καλύτερη με την πυρκαγιά να περιορίζεται. Όμως κάποιες αναζωπυρώσεις κρατούνε σε απόλυτη ετοιμότητα την πυροσβεστική που προσπαθεί να αποσοβήσει τον όποιο κίνδυνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εθνική οδός Χανίων – Ρεθύμνου είναι αποκλεισμένη με την κίνηση να γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού

Ως τώρα, στις μεγάλες πυρκαγιές κάηκαν δεκάδες στρέμματα δάσους καθώς και το μοναδικό πευκόδασος του Αποκόρωνα. Επίσης μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στο αρδευτικό δίκτυο καθώς και στο δίκτυο της ΔΕΗ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ