24.8 C
Chania
Wednesday, May 22, 2024

Και επίσημα στο πλευρό της Χίλαρι ο Μπέρνι Σάντερς

Ημερομηνία:

Ο μέχρι πρότινος αντίπαλός της για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς τάχθηκε και επίσημα στο πλευρό της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον σημειώνοντας πως είναι κρίσιμο για τους Δημοκρατικούς, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη αυτού του μήνα, να συσπειρωθούν για να νικήσουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η Κλίντον «είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία και σκοπεύω να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι θα γίνει η νέα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε επευφημούμενος ο Σάντερς σε κοινή προεκλογική συγκέντρωση στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ.

Η Κλίντον ελπίζει πως η κοινή τους εμφάνιση θα την βοηθήσει να πάρει με το μέρος της τους υποστηρικτές του Σάντερς. Όμως, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, μόλις το 40% των υποστηρικτών του Σάντερς δήλωσαν πως θα υποστηρίξουν την Κλίντον.

Η κοινή τους εμφάνιση πραγματοποιήθηκε έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο στρατοπέδων των Δημοκρατικών, καθώς ο Σάντερς ασκούσε πιέσεις για παραχωρήσεις από την Κλίντον αναφορικά με την φιλελεύθερη πολιτική της ατζέντα.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως ο Σάντερς με την υποστήριξη του στην Κλίντον έγινε μέρος ενός «διεφθαρμένου συστήματος».

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ορτανσίες μου

Όμορφες, τόσο όμορφες και αγαπημένες! Λευκές, ροζ, μωβ, κόκκινες,...

Ο Πέτρος Παππάς έπεσε έξω… 27 δισ. στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Διορθωτική δήλωση έστειλε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής του...

Χανιά: Μεγάλη άσκηση ευρείας κλίμακας στο Ναύσταθμο Κρήτης

Άσκηση ευρείας κλίμακας για την αντιμετώπιση καταστάσεων Μείζονος Ατυχήματος...

Χανιά: «Της φύσης περπατήματα» – Διαδρομή πεζοπορίας και παρατήρησης στο αστρομονοπάτι στα Κεραμειά

Έπειτα από την εξαιρετικά επιτυχή διοργάνωση του 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού...