13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Και το Σωματείο Επισιτισμού συμμετέχει στην 24ώρη απεργία της 18ης Φεβρουαρίου “για δημόσια, καθολική , υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους”

Ημερομηνία:

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων έπειτα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 03/02/2020 αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 18/02/2020, καταδικάζοντας το νέο αντί-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο:

Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επανα-νομοθέτηση με επιθετική μορφή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), που ανοίγει το δρόμο για τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης στη λογική του συστήματος Πινοσέτ. Οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια καθυστέρησαν την εφαρμογή του. Οι δικαστικές προσφυγές χιλιάδων συνταξιούχων έρχονται με το νόμο της ΝΔ να ενταφιαστούν. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν προεκλογικά εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά τον θωρακίζει νομικά κι επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα.

Αγωνιζόμαστε για δημόσια, καθολική , υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Κατάργηση όλων των αντί-ασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια.

Στα πλαίσια των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο παράρτημα του ΟΑΕΔ στα Χανιά από αντιπροσωπία του Σωματείου, με αφορμή τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας και την υποστελέχωση του ΟΑΕΔ, όπου και κατατέθηκαν στο προϊστάμενο οι διεκδικήσεις του Σωματείου.

Διεκδικούμε άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας, χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Να αυξηθεί το επίδομα στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα που διαρκεί η ανεργία, να δίνεται σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως ασφαλίσιμος με πλήρη ιατροφαρμακευτικά δικαιώματα.

Το Σωματείο Επισιτισμού θα συνεχίσει να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες για τους όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Καλούμε όλους του εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Παλεύουμε για:

Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο τομέα της Υγείας και Πρόνοιας.
Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων ετών.

Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών.

Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε είδους «τζόγο», να επιστραφούν στα ταμεία όλα τα κλεμμένα.

Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020
ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ