26.6 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Καταπέλτης οι έλεγχοι για τους μισθούς σε κουπόνια και στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Σε αυστηρούς ελέγχους αναμένεται να προχωρήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) μετά την «βροχή» καταγγελιών για την πληρωμή μισθού με κουπόνια σε πολλές εταιρίες της Κρήτης, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. 

Ωστόσο, ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο είναι η έλλειψη προσωπικού στο ΣΕΠΕ.

Οι καταγγελίες για την πληρωμή με κουπόνια είναι πολλές και δεν αφορούν μόνο την Κρήτη.

Ήδη η Επιθεώρηση Εργασίας προσπαθεί να προχωρήσει σε αυστηρούς ελέγχους ωστόσο δεν επαρκή το προσωπικό γι’ αυτό και υπάρχει τόσο μεγάλη ασυδοσία από τους εργοδότες.

Ο εργασιακός «μεσαίωνας» καλά κρατεί και στην Κρήτη με αρκετές μεγάλες αλλά και μικρές εταιρίες να εκμεταλλεύονται την ανεργία που επικρατεί στις εργασιακές σχέσεις τους με τους υπαλλήλους.

Μία άλλη “μόδα” που παρατηρείται μέχρι στιγμής στην Βόρεια Ελλάδα ωστόσο θα το δούμε κι εδώ κάποια στιγμή είναι οι ελληνικές εταιρίες που έχουν έδρα την Βουλγαρία, προσλαμβάνουν Έλληνες με μισθό Βουλγαρίας. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα κληθούμε άμεσα ν’ αντιμετωπίσουμε και στην Κρήτη.

Σε δίλημμα οι εργαζόμενοι – Λύση η ανώνυμη γραμμή καταγγελιών

Σε μια κατάσταση «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» βρίσκονται οι εργαζόμενοι και στην Κρήτη για τη νέα μόδα που επικρατεί στις εργασιακές τους σχέσεις.

Οι εργοδότες σε μικρές και μεγάλες εταιρίες προτείνουν νέες συμφωνίες για πληρωμή ενός μέρος του μισθού τους με «μαύρα» χρήματα και τα άλλα με κουπόνια.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν από τη μία τους αδίστακτους εργοδότες και από την άλλη την ανεργία.

Το δίλημμα, είναι μεγάλο «Από την μία έχουμε την μείωση μισθού, την πληρωμή με κουπόνια και την μαύρη εργασία και από την άλλη έχουμε την δύσκολη ανεργία. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε».

«Εμείς στο Εργατικό Κέντρο έχουμε μία τηλεφωνική γραμμή στην οποία μπορούν να καλούν οι εργαζόμενοι και ανώνυμα να κάνουν την καταγγελία τους. Αυτό μπορεί να δώσει μία ανάσα στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε δίλημμα και φοβούνται μην χάσουν την δουλειά τους. Οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν τις ανώνυμες καταγγελίες τους στο τηλέφωνο ‎2810283984 καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ», επισημαίνει σχετικά ο κ. Βοργιάς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...