17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κλειστή η πόρτα του Λευκού Οίκου για τον Σαμαρά

Ημερομηνία:

Το «greeksuccessstory» δεν φαίνεται να συγκινεί προς το παρόν την Ουάσινγκτον, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα απέρριψε το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού για συνάντηση στον Λευκό Οίκο τον Ιούνιο. Η εξέλιξη αυτή έχει ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου που επιχειρεί να υποβαθμίσει το γεγονός. Ο Αντώνης Σαμαράς μέσω της διπλωματικής οδού είχε ζητήσει συνάντηση με τον Ομπάμα όταν θα επισκεπτόταν το Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, όμως ο Λευκός Οίκος διαρρέει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση και μάλιστα την ίδια στιγμή που ο Ομπάμα συναντά σήμερα τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», η πολυαναμενόμενη επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ αναβλήθηκε επ’ αόριστον χθες, μία μόλις ημέρα πριν από τη σημερινή συνάντηση Ομπάμα – Ερντογάν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι Αμερικανοί εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για τα ενεργειακά και το «χώρο» που έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση στη Ρωσία, στα ανοιχτά θέματα με ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Για την εφημερίδα, οι βαθύτεροι λόγοι που το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου είναι φορτωμένο είναι δύο: οι ΗΠΑ έχουν άλλες υψηλές προτεραιότητες αλλά επίσης βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι προσκολλημένη στο άρμα του Βερολίνου.

Σχετικό ρεπορτάζ του «Βήματος» σημειώνει πως η αδυναμία να εξασφαλιστεί μια συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο είναι και ο λόγος που ήδη δόθηκε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να ματαιωθεί η εμφάνιση του κ. Σαμαρά στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee – AJC), το διάστημα 2 – 4 Ιουνίου.

Η ακύρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, την οποία επεδίωκε σφόδρα ο πρωθυπουργός, αναφέρει «Το Βήμα», τον αναγκάζει να μεταβάλλει το πρόγραμμά του και ουσιαστικά δεν θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην παγκόσμια σύναξη των Αμερικανοεβραίων, παρά το γεγονός ότι ήταν ο επίσημος καλεσμένος.

Στη θέση του κ. Σαμαρά στο Παγκόσμιο Φόρουμ αναμένεται να παρευρεθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο υπουργός Εξωτερικών ενδέχεται μάλιστα να έχει και συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σε αυτή τη συνάντηση δεν αποκλείεται μάλιστα να τεθεί ξανά το θέμα μίας επίσκεψης Σαμαρά, καθώς η ελληνική πλευρά δεν θέλει να υπάρχει η εντύπωση πως υπάρχει ψυχρότητα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...