21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κομοτηνή: Μυστήριο με τον θάνατο της 22χρονης στο ΤΕΦΑΑ – Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

Ημερομηνία:

Θλίψη, πόνος και ένα τεράστιο «γιατί». Ο ξαφνικός θάνατος της 22χρονης φοιτήτριας από την Κρήτη, Γεωργίας Σολανάκη, που χθες (14.06.2022) το απόγευμα άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο στάδιο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, έχει συγκλονίσει όσους τη γνώριζαν.

Από ανακοπή καρδιάς, αγνώστου δικαιολογίας έφυγε από τη ζωή σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενέργησε την νεκροψία-νεκροτομή στην 22χρονη φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης θα γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις μικροσκοπικά προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του κοριτσιού.

«Η κοπέλα πέθανε από ανακοπή καρδιάς αγνώστου δικαιολογίας. Θα γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Ελήφθησαν ιστοτεμάχια, βιολογικά υγρά, αίμα, ούρα και θα βγάλουμε αποτέλεσμα. Δεν φαίνεται να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Υπολογίζω ότι μεταξύ 6 με 7 το απόγευμα ήταν η ώρα θανάτου, την βρήκαν αμέσως.

Η 22χρονη σπούδαζε στην Κομοτηνή τα τελευταία χρόνια. Όλοι μιλούν για ένα κορίτσι που υπεραγαπούσε τον αθλητισμό, ένα παιδί μιας οικογένειας βιοπαλαιστών από την Κρήτη που μοχθούσαν για να μην λείψει τίποτα από τα παιδιά τους.

«Ήταν ένα χρυσό κορίτσι, αγαπούσε πάρα πολύ αυτό που έκανε. Κάθε μέρα ήταν η ζωή της να πάει να κάνει προπόνηση» λέει στο newsit.gr ο πρώην προπονητής  της αδικοχαμένης κοπέλας. Ήταν φίλοι με την άτυχη Γεωργία, περιγράφει, καθώς επί δύο χρόνια ήταν στον αθλητικό σύλλογο Περιβολίων στα Χανιά. Αφού πέρασε στη σχολή, συνέχισε τον αθλητισμό στην Κομοτηνή.

Ο πρώην προπονητής της 22χρονης λέει πόσο μεγάλη ήταν η αγάπη της για τον αθλητισμό. Τόση που ακόμη και υπό καταρρακτώδη βροχή, ήταν στο γήπεδο! «Ήταν τρεις το μεσημέρι και έριχνε “καρέκλες”, ποιος θα πάει να κάνει προπόνηση; Μόνο η Γεωργία που το αγαπούσε πήγε. Και ήταν μόνη της. Όλα πήγαν στραβά».

Συγκλονισμένη η γειτόνισσα της οικογένειας, κα Ευτυχία μιλά στο newsit.gr για το «πολύ καλό κορίτσι», που μεγάλωσε στην ίδια αυλή με την κόρη της. Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας είναι «αγρότες, βιοπαλαιστές», που «έκαναν μεγάλο αγώνα να μεγαλώσουν τα κορίτσια τους».

Η Γεωργία είχε πάθος και ήθελε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, χωρίς όμως να επιβαρύνει κανέναν, ειδικά την οικογένειά της. «Από ένα ορεινό χωριό της Κρήτης ξεκίνησε το παιδί, χωρίς κανένα φροντιστήριο, χωρίς να επιβαρύνει τους γονείς της ήθελε να κάνει τον πρωταθλητισμό και να πετύχει τα όνειρά της. Αγαπούσε αυτό που έκανε, το έκανε με πολύ μεγάλο πάθος. Αμαρτία από τον Θεό. Τι να πω… Πολύ δραστήριο κορίτσι».

Η γειτόνισσα της οικογένειας βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας, λίγες ώρες μετά την τραγωδία, για να συλλυπηθεί την οικογένεια και να συμπαρασταθεί στον ανείπωτο πόνο τους. «Η κατάσταση είναι τραγική. Η μάνα της, ο πατέρας της, η αδερφή της είναι σε άθλια κατάσταση. Το κλίμα ήταν τραγικό. Ήταν ένα βράδυ που δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Η ζωή είναι τελικά άδικη», λέει. Η κα Ευτυχία έχει ζήσει τη Γεωργία από παιδί. Με την κόρη της, μεγάλωσαν μαζί. «Η κόρη μου είναι σε κατάσταση σοκ. Έχουνε μεγαλώσει στην ίδια αυλή. Το παιδάκι αυτό το έχουμε ζήσει από τότε που γεννήθηκε. Άδικο…».

Μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η κα Ευτυχία παρακαλά να μην «πεθάνει και άλλο παιδί ποτέ ξανά έτσι». Αναρωτιέται γιατί δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο. «Δεν ήταν στο γήπεδο της γειτονιάς. Ένα παιδί μέσα στο χώρο της πανεπιστημιούπολης δεν θα έπρεπε να έχει έναν γιατρό; Γιατί να έχει αυτή την μοίρα;» καταλήγει η γειτόνισσα της οικογένειας του 22χρονου κοριτσιού που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα – Άγγελος Λαμπίδης

newsit.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...