15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Κουτσούμπας: Και η Ελλάδα παραβιάζει το προσφυγικό Δίκαιο

Ημερομηνία:

Επικίνδυνη εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας τις τελευταίες συμφωνίες για το προσφυγικό, σημειώνοντας ότι παρά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού η λύση βρίσκεται «σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση», δηλαδή στην αλλαγή των ειλημμένων και με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, αποφάσεων.

«Με σύνορα κλειστά και με ροές να συνεχίζονται, ο μαζικός εγκλωβισμός θα είναι μια πραγματικότητα, κάτι που, όπως ξέρετε, εμείς το λέγαμε από την πρώτη στιγμή» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΪ, και σημείωσε ότι «συνοδεύεται από καταστολή και παραβίαση του διεθνούς προσφυγικού Δικαίου και από την Ελλάδα».

Ο Δ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί επανεισδοχή προσφύγων και θα συνεχίσει να υπονομεύει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενώ, ταυτόχρονα, όλα τα ζητήματα θα είναι ανοιχτά, αφού η αιτία κυρίως των προσφυγικών ροών δεν θα σταματήσει, «δηλαδή, ούτε οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις θα εκλείψουν ούτε οι ανταγωνισμοί και οι μεγάλες αντιθέσεις ισχυρών δυνάμεων στην περιοχή θα σταματήσουν».

Τάχθηκε υπέρ της παρέμβασης της ΕΕ και του ΟΗΕ κατόπιν πίεσης της ελληνικής κυβέρνησης και άλλων που έχουν αυτή την θέση, για απευθείας μεταφορά των προσφύγων με κάθε μέσο για τις χώρες προορισμού τους, με ταυτόχρονη τήρηση του προσφυγικού Δικαίου.

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ στηρίζει το κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, έχοντας δώσει ως κατεύθυνση τη συμβολή στην αλληλεγγύη στις κομματικές του οργανώσεις, αλλά και στο μαζικό κίνημα.

«Αλλά κι αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Γιατί και πολλά προβλήματα δημιουργούνται εδώ.Κάποιοι, να το πω έτσι, παίζουν το ρόλο νταβατζή. Αναφέρομαι και σε αρκετές ΜΚΟ και σε διάφορες παρατάξεις κυβερνητικού κόμματος. Προχτές είχαμε το φαινόμενο στον Πειραιά να πάνε σωματεία, να πάνε κάτοικοι να δώσουν αλληλεγγύη και έπρεπε να περάσουν από μια επιτροπή μιας δημοτικής παράταξης, όχι από κάποιον φορέα, ένα θεσμικό όργανο. Να ήταν δηλαδή ο δήμος, ή το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά ήταν η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουν αυτοί να μοιράσουν τα τρόφιμα, ρούχα κ.λπ. Και μιλάμε τώρα για σωματεία που πήγαν και όχι για ανθρώπους ξεχωριστούς» προσέθεσε.

Είπε ότι θα έπρεπε, καθώς το ζήτημα υπάρχει εδώ και τρία χρόνια, να έχουν δημιουργηθεί επίσημες δομές και όχι η επίλυση ζητημάτων να επαφίεται σε «διάφορες περίεργες, ύποπτες ΜΚΟ -οι ίδιοι τα λένε οι επίσημοι φορείς τα λένε αυτά», προσθέτοντας «γιατί -ακόμα δεν το έχουμε ζήσει- αυτό μπορεί να μας οδηγήσει και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αύριο όταν θα οξυνθεί το πρόβλημα. Και όταν θα μεγαλώνουν τα αδιέξοδα».

Υπογράμμισε ότι πολλοί θα επιθυμούσαν ένα «κάλπικο διπολισμό: από τη μια με πυρήνα τη ΝΔ, από την άλλη με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ, με τις αναγκαίες συμμαχίες και του ενός και του άλλου για τη διακυβέρνηση του τόπου και για να προχωρήσουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις και οι αναδιαρθρώσεις, αλλά το ζήτημα είναι ότι δυσκολεύονται, δεν τους αφήνει η περίοδος αυτή».

newpost.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...