14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κρήτη: Έρχονται νέες ανατιμήσεις – Τί θα ακριβύνει και πόσο – “Εκτοξεύθηκε” η τιμή της φέτας

Ημερομηνία:

Ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν το επόμενο διάστημα οι καταναλωτές οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα. Και όλα αυτά την ώρα που οι υπάρχουσες ανατιμήσεις βαραίνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό ο οποίος έχει εκτροχιαστεί όσο ποτέ άλλοτε.

Χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες με τον μισθό να φτάνει μόνο για τις πρώτες 15 με 18 ημέρες του μήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιστημονικού σωματείου logistics Νεκτάριο Κανακαράκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, από 1ης Απριλίου οι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα και όπως είπε, θα υπάρξει ανατίμηση της τάξεως του 5% στο ρύζι ενώ μεγαλύτερη θα είναι η ανατίμηση που θα υπάρξει στα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως είναι η φέτα και άλλα, η οποία θα φτάσει το 8 με 9%.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η ανατίμηση στα γαλακτοκομικά προϊόντα έως σήμερα αγγίζει το ποσοστό του 45% με συνέπεια όπως δήλωσε ο κ. Κανακαράκης αρκετοί καταναλωτές να έχουν μειώσει την κατανάλωση της γνήσιας φέτας και να έχουν στραφεί σε παράγωγα του προϊόντος που είναι φθηνότερα.

Μεταξύ των ανατιμήσεων που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα είναι και η ανατίμηση κατά 4 έως 6% στα υγρά απορρυπαντικά και τη σκόνη, 3% θα αυξηθούν οι σκοροκτόνες κρεμάστρες ενώ 4% θα είναι η ανατίμηση που θα υπάρξει στα δημητριακά.

Από τις ανατιμήσεις δεν θα λείψουν και τα αλλαντικά τα οποία θα αυξηθούν κατά 4% ενώ τα παγωτά θα πάρουν μία ανατίμηση της τάξεως 10 με 20%. Συγκεκριμένα το 20% αφορά στις πολυτελείς συσκευασίες ενώ το 10% αφορά σε ατομικό παγωτό όπως είναι τα ξυλάκια και τα χωνάκια.

Αντιθέτως σύμφωνα με τον κ. Κανακαρακη μείωση κατά 2% θα υπάρξει στην τιμή των μπαχαρικών αλλά και στον κατεψυγμένο κιμά η τιμή του οποίου θα μειωθεί κατά 3,4%. Επίσης μικρές μειώσεις θα δούμε σε ορισμένα προϊόντα καθαρισμού προσωπικής φροντίδας.

Ο πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου logistics εκτιμά ότι η αποκλιμάκωση στην τιμή των προϊόντων θα έρθει το δεύτερο εξάμηνο του 2023 ωστόσο όπως είπε οι τιμές δεν θα γυρίσουν στα παλιά επίπεδα.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...