13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κρήτη: Ιερείς αρνούνται να κοινωνήσουν εμβολιασμένους για τον κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Απίστευτη καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας για ιερείς στην Κρήτη.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι συγκεκριμένοι ιερείς αρνούνται να κοινωνήσουν και να εξομολογήσουν όσους έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια έχει προκαλέσει σάλο στην Κρήτη. Πιστοί κατήγγειλαν τους συγκεκριμένους ιερείς θεωρώντας ότι η ενέργειά τους είναι αν μη τι άλλο «σκοταδιστική, αντιεπιστημονική και βαθιά διχαστική».

Σχετική αναφορά είχε κάνει και ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη. Ο κ. Τζανάκης είπε ότι δέχεται καταγγελίες πολιτών ότι κληρικοί τους «απειλούν» ότι αν εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, δεν θα τους επιτρέπουν να κοινωνούν και να εξομολογούνται.

Απαντώντας ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης, δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών της Κρήτης έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, κάτι που επαναλήφθηκε και στη χθεσινή γενική συνέλευση του εκκλησιαστικού οργάνου.

Ο κ. Αδαμάκης έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις, που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τους ιερείς του νησιού.

Όπως και να έχει στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου θα βρεθούν την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να στείλουν μήνυμα στην Εκκλησία να συμβάλει στην προσπάθεια πειθούς της κυβέρνησης για εμβολιασμό των πολιτών.

Στόχος να αντιμετωπιστούν οι ιεράρχες που ασπάζονται αντιεπιστημονικές απόψεις και τάσσονται κατά του εμβολιασμού.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...