20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Με κινητοποιήσεις άνοιξαν τα σχολεία – Τι ζητούν οι γονείς

Ημερομηνία:

Σε κατάληψη του σχολείου προχώρησαν γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου του Σκινέ – Φουρνέ στα Χανιά, ενώ ο αγιασμός δεν πραγματοποιήθηκε στο Γεράνι του Πλατανιά. Οι γονείς διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων, ενώ η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, με ανακοίνωσή της, απαριθμεί τα προβλήματα και τις ανάγκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι οικογένειες και ζητεί την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων.

Ο Σύλλογος Γονέων του δημοτικού σχολείου Γερανίου στον Πλατανιά, πραγματοποίησαν από το πρωΐ συγκέντρωση έξω από το σχολείο, και δεν επέτρεψαν να γίνει ο αγιασμός, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του σχολείου.

«Τα παιδιά δεν είναι αριθμοί», αναγράφεται στο πανό που σήκωσαν στην κεντρική είσοδο του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του σχολείου από εξαθέσιο σε πενταθέσιο. Παράλληλα, η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Από την άλλη πλευρά, στο δημοτικό σχολείο του Σκινέ – Φουρνέ ο αγιασμός έγινε κανονικά ωστόσο οι γονείς στην συνέχεια προχώρησαν σε κατάληψη και σε συνέλευση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους καθώς αντιδρούν και αυτοί από την πλευρά τους, στην υποβάθμιση του σχολείου.

Όπως αναφέρουν και σε επιστολή τους προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων «θεωρούμε απαράδεκτο ότι το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ – Φουρνέ, το οποίο βρίσκεται σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή, τόσο πληθυσμιακά, όσο και οικονομικά και στο οποίο φοιτούν μεταφερόμενοι μαθητές από συνολικά 13 χωριά (!), αντί να αναβαθμιστεί και να στελεχωθεί με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται με απόφαση της Πρωτοβάθμιας, η οποία εν έτει 2022 ακολουθεί τακτικές που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω».

Αποχή από τον αγιασμό της Δευτέρας και για ολόκληρη τη εβδομάδα, αποφάσισε και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά. Οι γονείς διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου από 6/θέσιο σε 5/θέσιο (προσωρινά), ενώ η απόφαση υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το σχολείο σε 4θέσιο.

Στο μεταξύ, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, με ανακοίνωσή της απαριθμεί τα προβλήματα και τις ανάγκες που καλούνται και φέτος να αντιμετωπίσουν οι οικογένειες των μαθητών και ζητεί την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων.

Ανάμεσά τους είναι η αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, ΔΕΚΟ, υλικοτεχνική υποδομή), η διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης καθώς και η εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο με ευθύνη των Περιφερειών, αλλά και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας και βοηθητικού σχολικού προσωπικού σε κάθε σχολείο.

Ακόμη, η Ένωση Γονέων ζητά να καταργηθούν η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα test για την covid στη σχολική κοινότητα με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...