13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Ξενοδοχείο απέλυσε εργαζόμενη γιατί ζητούσε να πληρώνεται τις Κυριακές

Ημερομηνία:

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ασυδοσίας στον ξενοδοχειακό κλάδο καθώς και τον μήνα Οκτώβριο ορισμένοι εργοδότες παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία , όπως διαπιστώνεται στη διάρκεια των ελέγχων από κλιμάκια του ΣΕΠΕ και της Επιθεώρησης Εργασίας.

Οπως αναφέρε ιη Νέα Κρήτη, σα να μην έφταναν όλα αυτά, ένα ακόμη περιστατικό απόλυσης σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο.

Απόλυση για… ρεπό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Νίκο Κοκολάκη που αναφέρθηκε στο περιστατικό «επειδή διεκδίκησε να πληρώνεται βάσει της νομοθεσίας, για τιμωρία της επιβλήθηκε κάθε Κυριακή να της δίνουν ρεπό.

Κι αυτό είναι παράνομη, άνιση μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων όταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση άλλοι εργαζόμενοι δεν έπαιρναν κανένα ρεπό ενώ εκείνη έπαιρνε κάθε Κυριακή ρεπό και επειδή αντέδρασε, είχαμε αυτή την κατάληξη και χθες της ανακοίνωσαν ότι την απολύουν».

Καλεί ακόμη τους εργαζόμενους να προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο για την τακτοποίηση των δικαιολογητικών για την εγγραφή τους στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Την ίδια ώρα, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν έχει προωθηθεί ακόμα η νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των αρνητικών εξελίξεων που επέφερε η κατάρρευση της Τόμας Κουκ και στον χώρο των εκατοντάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων στο νησί μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ