23.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

“Κώστας Γ. Χαρωνίτης: Ένα κινηματογραφικό πορτραίτο”-Μια ταινία για τον ζωγράφο από τα Σείσαρχα

Ημερομηνία:

Μια σπουδαία ταινία για την ζωή του ζωγράφου Κώστα Χαρωνίτη κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον Πολιτιστικό σύλλογο Σεισάρχων ,το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι Αεράκης και Σείστρον και τον σκηνοθέτη κ. Λευτέρη Χαρωνίτη με τίτλο: “Κώστας Γ. Χαρωνίτης: Ένα κινηματογραφικό πορτραίτο”, που αναφέρεται στην σύντομη αλλά τόσο δημιουργική ζωή του. Την ταινία που έχει διάρκεια μιας ώρας περίπου μπορείτε να παρακολουθήσετε στο link που σας παρουσιάζουμε.Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί:

“Ο Κώστας Γ. Χαρωνίτης γέννημα θρέμμα των Σεισάρχων, στην πολύ σύντομη ζωή του, γεννήθηκε το 1940 και πέθανε το 1971, μπολιάστηκε από πολύ νωρίς με τις αξίες της τέχνης της ζωγραφικής. Σπούδασε στην Εκκλησιαστική σχολή Κρήτης και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και άφησε πίσω του ένα μεγάλο σε ποσότητα ζωγραφικό έργο, με εμφανή τα ποιοτικά στοιχεία, που είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό.Ύστερα από μια πολύχρονη έρευνα, εντοπίσαμε τα κυριότερα στοιχεία της ζωής και της προσωπικότητάς του και ανακαλύψαμε το σύνολο σχεδόν του ζωγραφικού έργου του που μας επέτρεψαν να υλοποιήσουμε ένα κινηματογραφικό πορτραίτο για τη ζωή και το έργο του”.

Στοιχεία ταινίας:Φωτογραφία: Κωστής Παπαναστασάτος

Μοντάζ: Μιχάλης Γαλανάκης
Σενάριο – σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρωνίτης
Διάρκεια ταινίας: 55:16

Παραγωγή: Πολιτιστικός σύλλογος Σεισάρχων. Αποκλειστικά δικαιώματα: “Λευτέρης Χαρωνίτης και Πολιτιστικός Σύλλογος Σεισάρχων”

ΚΩΣΤΑΣ Γ.ΧΑΡΩΝΙΤΗΣ | ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ | Official Movie Clip 2016

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ