14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λαπαβίτσας: Συμφωνία είχαμε τον Ιούλιο, τώρα έχουμε μνημόνιο

Ημερομηνία:

Αναφερόμενος στο κλείδωμα της συμφωνίας ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές, ο Κώστας Λαπαβίτσας τόνισε πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλέον, αφού «συμφωνία είχαμε στις 12 Ιουλίου, ενώ τώρα έχουμε μνημόνιο». Παράλληλα, έκανε λόγο για απίστευτες διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να περιγραφούν και εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιστρέψει στο πρόγραμμα του

Μιλώντας στο Mega, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν πρέπει να λέμε το μνημόνιο συμφωνία για να αποφεύγουμε την κακιά λέξη. «Εμείς ως βουλευτές γνωρίζαμε ότι υπήρχε μια σειρά προαπαιτουμένων -αυτό συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση- και υποτίθεται ότι το μνημόνιο θα έμπαινε σε διαπραγμάτευση μετά τα προαπαιτούμενα, μετά την 20η Αυγούστου, μετά τα χρήματα που θα παίρναμε για να κάνουμε τις πρώτες πληρωμές. Τώρα έχουμε ένα μνημόνιο το οποίο θα κληθούμε να ψηφίσουμε».

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία της συμφωνίας στη Βουλή, ο κ. Λαπαβίτσας , ανέφερε πως «θα δούμε τι θα μας κοινοποιηθεί, θα δούμε τι θα λέει, θα δούμε πότε θα προλάβουμε να το διαβάσουμε και θα το αξιολογήσουμε» και πρόσθεσε ότι δεν θα ψηφίσει κάτι που δεν έχει διαβάσει.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο ίδιος και αρκετοί ακόμα βουλευτές έχουν εκλεγεί σε αντιμνημονιακή βάση, καθώς «αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα του», ενώ τώρα  «έρχεται μια σειρά μέτρων εξαιρετικά σκληρών που συνιστούν ένα νέο μνημόνιο στην ίδια λογική με τα μέτρα που κατέστρεψαν την Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια».

Ερωτηθείς για το αν σκοπεύει να παραιτηθεί, ξεκαθάρισε πως είναι συνεπής απέναντι σε όσους τον ψήφισαν και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιστρέψει στο πρόγραμμα του. «Το εσωκομματικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι πρέπει να λυθεί με την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στις Αρχές του και στο πρόγραμμά του. Έχουμε πρόγραμμα, αυτό θέλει ο ελληνικός λαός, πρέπει να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ