19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μανούσος Βολουδάκης: “Aδιανόητο το γεγονός ότι οι τέσσερις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, με την ψήφο τους στη Βουλή, αφαίρεσαν αρμοδιότητες από τον ΟΑΚ”

Ημερομηνία:

Ο Μανούσος Βολουδάκης επισκέφθηκε σήμερα τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, όπου είχε συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων.

Ο Μ.Βολουδάκης αναφέρθηκε στην απαξίωση του Οργανισμού κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την αποψίλωση των αρμοδιοτήτων του, ιδιαίτερα σε σχέση με το ΒΟΑΚ.  Τόνισε ότι θεωρεί αδιανόητο το γεγονός ότι οι τέσσερις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, με την ψήφο τους στη Βουλή σε μια επαίσχυντη τροπολογία, αφαίρεσαν αρμοδιότητες από τον ΟΑΚ, τον μοναδικό Παγκρήτιο Οργανισμό με έδρα τα Χανιά, και τις μετέφεραν στις υπηρεσίες του Υπουργείου στην Αθήνα.  Η απαξίωση του Οργανισμού επί ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσθηκε με τη δημιουργία πρόσφατα στο Ηράκλειο μιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών, στην οποία υπήχθησαν τα στελέχη που έχουν την ευθύνη του ΒΟΑΚ.

Ο ΟΑΚ ιδρύθηκε το 2013, όταν ο Μ.Βολουδάκης ήταν Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με σκοπό ακριβώς να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία του Υπουργείου Υποδομών, και οι αποφάσεις που αφορούν τις υποδομές της Κρήτης να λαμβάνονται στην Κρήτη.  Ο Μανούσος Βολουδάκης τόνισε στους εργαζόμενους του Οργανισμού ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι η αυριανή κυβέρνηση θα επαναφέρει στον Οργανισμό όλες του τις αρμοδιότητες.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν στον Μ.Βολουδάκη τα προβλήματα στελέχωσης του Οργανισμού, τα ιδιαίτερα προβλήματα των συμβασιούχων, αλλά και τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία τετραετία στη διαχείριση της καθημερινότητας, όπως π.χ. στην αποκατάσταση βλαβών σε δίκτυα και αντλιοστάσια νερού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...