15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Μαντέλης – Τσουκάτος άρπαξαν τα λεφτά της Siemens. Τσοχατζόπουλος – Παπαντωνίου μπήκαν φυλακή – Ο Σημίτης;

Ημερομηνία:

Τα… δεξιά του χέρια, οι κ.κ. Τσουκάτος και Μαντέλης, παραδέχθηκαν ότι έλαβαν «χορηγίες» και βαλίτσες από τη Siemens. Ο Τσοχατζόπουλος μπήκε φυλακή, και τώρα ακολούθησε και ο Παπαντωνίου.

Ο Κώστας Σημίτης περνάει ώρες δύσκολες. Έπεσε από ψηλά ο Σημίτης, από τα σύννεφα έπεσε, μόλις έμαθε τα νέα για τη φυλάκιση Παπαντωνίου.

Είναι φοβερός ο Σημίτης. Όποτε κάποιος στενός συνεργάτης του δικάζεται για υποθέσεις διαφθορά ή φυλακίζεται κάθεται και μας γράφει ένα κείμενο για να μας νουθετήσει. Για να ασχοληθούμε με τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του αγαπημένου τέκνου του συστήματος και να αποστρέψουμε το βλέμμα μας από το μεγάλο φαγοπότι που ελάμβανε χώρα επί των ημερών του.

Ο Τσοχατζόπουλος είναι στη φυλακή, ο Παπαντωνίου μπήκε και αυτός στη φυλακή, ο Μαντέλης με τον Τσουκάτο είναι υπόδικοι κι ο Σημίτης θα συνεχίσει να αρθρογραφεί ανέμελα για το μέλλον της χώρας; Οι υπουργοί του έκλεβαν, λεηλατούσαν κι ο πρωθυπουργός τους ζούσε στα σύννεφα, φουσκωμένος σαν μπαλόνι από τις κολακείες των δημοσιογράφων και των πανεπιστημιακών της εποχής. Οι τσουκάτοι κουβάλαγαν τις σακούλες με τα εκατομμύρια στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ (κάποιες από τις σακούλες έφτασαν και στα Χανιά) κι ο πρόεδρος του Κινήματος δεν τις έβλεπε, γιατί το βλέμμα του ήταν σταθερά προσηλωμένο… στο μέλλον;

Αν δεν ήταν συνένοχος του πλιάτσικου ο Σημίτης, ήταν βλαξ με περικεφαλαία. Και στις δύο περιπτώσεις είναι συνένοχος για το σημερινό χάλι και έως ότου παραδεχτεί τη συνενοχή του τα άρθρα και οι παρεμβάσεις του δεν έχουν καμιά πολιτική αξία, είναι μωρομάντιλα που σκουπίζουν τους λεκέδες του σημιτικού εκσυγχρονισμού. Τους σκουπίζουν καλά τους λεκέδες, να είναι εκθαμβωτικό το λευκό και να μην βλέπουμε ότι οι άνθρωποι του Σημίτη κρατούν ακόμα και σήμερα τα πόστα της οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Όταν ακούτε το «όλοι μαζί τα φάγαμε», να σκεφτόσαστε την περίοδο του Σημίτη και να απαντάτε ότι οι μισοί του «όλοι» βρίσκονται στη φυλακή ή οδεύουν προς αυτήν. Να θυμόσαστε τις εποχές που έβγαινε ο Πάγκαλος και έλεγε «τον είδα εγώ τον Τσουκάτο στο κότερο του Μπούκουρα» και ο Τσουκάτος του απαντούσε ότι «με είδες στου Μπούκουρα, γιατί ήσουνα πάνω στο κότερο του Χλέμπουρα». Τις εποχές που ο Σημίτης έλεγε «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...