14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μεντβέντεφ: “Ψεύτικες ειδήσεις που εκκολάπτηκαν από την κυνικη φαντασία της Ουκρανικής προπαγανδιστικής μηχανής” – Πεσκόφ: Η συλλογικότητα της Δύσης “κλείνει τα μάτια και τα αυτιά” και δεν επιθυμεί να ακούσει

Ημερομηνία:

Η κατάσταση στην πόλη της Μπούτσα είναι άλλο ένα παράδειγμα της ψεύτικης προπαγάνδας της Ουκρανίας λέει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

“Μια φωτογραφία αεροπλάνου που πάρθηκε από ένα παιχνίδι υπολογιστή. Ένα drone που το έριξαν με ένα βάζο γεμάτο πίκλες. “Νεκροί ήρωες” που παραδόθηκαν σε ένα ρώσικο πολεμικό πλοίο. Ένα μαιευτήριο στη Μαριούπολη. Και τώρα η Μπούτσα”.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, το μόνο πράγμα που ενώνει όλες αυτές τις ιστορίες είναι ότι “ειναι ψεύτικες ειδήσεις που εκκολάπτηκαν από την κυνικη φαντασία της Ουκρανικής προπαγανδιστικής μηχανής”. “Μεγάλος αριθμός εταιρειών δημοσιων σχέσεων, ένα “εργοστάσιο παραγωγής υλικού για τρολάρισμα” που σπόνσορές τους είναι Δυτικές κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις λαμβάνουν πολλά χρήματα για το μαγείρεμα που κάνουν”, είπε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Κατά τη γνώμη του, “άγρια θηρία των εθνικιστικών ταγμάτων και δυναμεις άμυνας της περιοχής είναι έτοιμα να σκοτώσουν ακόμα και τους δικούς τους πολίτες σε μια προσπάθεια να απανθρωπίσουν τη Ρωσία και να καταστρέψουν όσο μπορούν την εικόνα τους”.

Πεσκόφ: Η συλλογικότητα της Δύσης “κλείνει τα μάτια και τα αυτιά” και δεν επιθυμεί να ακούσει

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμιτρι Πεσκόφ.

Όπως δήλωσε η Ρωσία συστηματικά εξηγεί τη θέση τους για την Μπούτσα όμως η συλλογικότητα της Δύσης “κλείνει τα μάτια και τα αυτιά” και δεν επιθυμεί να ακούσει.

Eίπε ότι προηγουμένως η ρώσικη θέση “εξηγήθηκε συστηματικά” από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη Vasiliy Nebenzya καθώς και από το Υπουργείο Άμυνας.

“Οι πληροφορίες έχουν παραδοθεί. Όμως, από την άλλη, υπάρχει η εντύπωση ότι η συλλογικότητα της Δύσης έχει απλά κλείσει τα μάτια και τα αυτιά της και δεν επιθυμεί να ακούσει για τίποτα. Δυστυχώς αυτό είναι η πραγματικότητα, όμως πάραυτα, εμείς συνεχίζουμε να έχουμε ως σκοπό να προωθούμε τα επιχειρήματά μας”, είπε ο Πεσκόφ.

Σχολιάζοντας την πιθανότητα έρευνας για τα όσα έγιναν στην περιοχή Μπούτσα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι “αναγκαστικά σκεφτόμαστε πόσο πιθανή είναι μια αντικειμενική και ουδέτερη έρευνα αυτή τη στιγμή”

“Συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι όλες οι κατηγορίες ενάντια στη Ρωσία, ενάντια στο Ρώσικο στρατό δεν είναι απλά αβάσιμες αλλά ένα καλά σκηνοθετημένο σόου, τίποτ’ άλλο παρά ένα τραγικό σόου”, είπε ο Πεσκόφ.

Συμφωνα με τον Πεσκόφ, η όλη εξέλιξη των γεγονότων, ένας τεράστιος αριθμός πληροφοριων, γεγονότων και άλλων παραμέτρων ξεκάθαρα αποδεικνύουν ότι η κατάσταση στην Μπούτσα είναι μια απάτη με στόχο τη διαπόμπευση του ρωσικού στρατού.

“Δεν θα το πετύχουν. Καλούμε για ακόμη μια φορά, πρώτα και κύρια το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τους ηγέτες της Δύσης να μη κρίνουν συναισθηματικά στη βάση του τίποτα, και απλά να σκεφτούν λογικά και να προσπαθήσουν να συνθέσουν τα γεγονότα για να καταλάβουν τι είδους τρομερή απάτη έχει συμβεί”, λέει ο Πεσκόφ.

Επίσης τόνισε ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να παραδώσουν πληροφορίες στα Ηνωμένα Έθνη.

"google ad"

“Οι διπλωμάτες μας εργάζονται στα Ηνωμένα Έθνη. Ξέρετε ότι η δουλειά μας υποβαθμίζεται με πρωτόγνωρους τρόπους, οι πρωτοβουλίες μας μπλοκάρονται, αλλά πάραυτα, δε θα σταθούμε αδρανείς”, κατέληξε ο εκπροσωπος του Κρεμλίνου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ