19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μετά τη Ζαπορίζια ξεκινά και το Λουχάνσκ να στέλνει στη Ρωσία σιτάρι

Ημερομηνία:

Η μία από τις δύο αποσχισθείσες επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας που στηρίζονται από τη Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα αρχίσει να στέλνει σιδηροδρομικώς στη Ρωσία το σιτάρι που «απελευθέρωσαν» οι δυνάμεις της.

Ο Γιούρι Πρόνκο, ο «υπουργός Γεωργίας» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ ανέφερε ότι μέχρι τώρα έστελναν σχετικά μικρές ποσότητες σιταριού με φορτηγά. «Αύριο είναι μια ιστορική στιγμή – τα πρώτα βαγόνια θα πάνε στη Ρωσία. Πενήντα βαγόνια, περισσότεροι από 3.000 τόνοι» είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το ρωσικό Tass.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλέβει το σιτάρι από τα εδάφη που έχει καταλάβει.

Σύμφωνα με το Tass, τα σιλό στο «απελευθερωμένο τμήμα» του Λουχάνσκ περιείχαν περίπου 300.000 τόνους χειμερινού σταριού και 200.000 τόνους σπόρους ηλίανθου, που είχαν απομείνει από τις προηγούμενες σοδειές. Ο Πρόνκο είπε ότι τα σιλό ήταν μισογεμάτα και για να αδειάσουν ώστε να φυλαχθεί εκεί η επόμενη σοδειά θα πρέπει να εξάγονται καθημερινά 120-130 βαγόνια με σιτηρά.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη ο διορισμένος από τη Ρωσία «πρόεδρος» της περιφερειακής κρατικής διοίκησης της Ζαπορίζια, Γιεβγέν Μπαλίτσκι, δήλωσε ότι το πρώτο τρένο με σιτηρά έφυγε από το ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της περιφέρειας Ζαπορίζια με προορισμό την Κριμαία.

«Τα πρώτα βαγόνια, σιδηροδρομικά βαγόνια, 11 βαγόνια πήγαν προς την κατεύθυνση της Κριμαίας με σιτηρά από τον ανελκυστήρα σιτηρών της Μελιτόπολης», δήλωσε ο Μπαλίτσκι.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...