16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Με μεγάλη επιτυχία η δράση Human Library από το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Ποια σχέση μπορεί να έχουν δύο πρόσφυγες, ένας δημόσιος υπάλληλος, μια σπουδάστρια υποκριτικής στην πρώην ΕΣΣΔ, ένας νέος πολίτης που συμμετέχει ενεργά στα κοινά κι ένα παιδί μεταναστών;

Όλοι οι παραπάνω συμμετείχαν ενεργά στη δράση «Human Library», μεταφέροντας καθένας και καθεμία τις δικές τους ανθρώπινες ιστορίες, τα βιώματα και τις εμπειρίες από τις προκαταλήψεις που κυριαρχούν στην καθημερινή ζωή. Το «Human Library», είναι μία «ζωντανή» βιβλιοθήκη που δεν στηρίζεται στα χάρτινα βιβλία, αλλά στους ανθρώπους που μετέχουν στις συναντήσεις της, έχοντας διάθεση να μοιραστούν τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους, με σκοπό να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις και να ενισχύσουν την προώθηση της ποικιλομορφίας.

Η δράση του Ηρακλείου, υλοποιήθηκε από το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης την Τετάρτη 2 Μαΐου στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, με κεντρικό στόχο ν’ ανοίξει τη συζήτηση για την αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών προκαταλήψεων.

Τα ράφια της Ζωντανής βιβλιοθήκης διέθεταν προς τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Ηρακλείου «ανθρώπινα βιβλία», τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους. Και κάτι παραπάνω: τη διάθεσή τους να τα επικοινωνήσουν όλα αυτά με έναν τρόπο που να ενισχύει την προώθηση της ποικιλομορφίας. Έτσι, οι εθελοντές που μετείχαν στη δράση, παρουσιάζονταν στο εξώφυλλο ενός βιβλίου ως ξεχωριστή ιστορία ο καθένας. Οι μαθητές και αναγνώστες του «Human Library», είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν από τους συμμετέχοντες για τον ρατσισμό στη σύγχρονη κοινωνία, σε μια προσπάθεια να σπάσουν τα στερεότυπα και να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ