22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

«Μπήκε» η Εισαγγελέας Ανηλίκων στην «Κιβωτό του Κόσμου» – Ανοίγουν στόματα

Ημερομηνία:

Η Εισαγγελέας Ανηλίκων θα χειριστεί πλέον την έρευνα, για την υπόθεση των σοκαριστικών καταγγελιών, για κακοποιήσεις ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου.

Με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου, η δικογραφία έφυγε από το τμήμα Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ανηλίκων και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στο μεταξύ, επίσης με παραγγελία του Προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελευθεριάνου, διενεργείται έρευνα, για να διαπιστωθεί πως διέρρευσαν οι πληροφορίες, για την υπόθεση της Κιβωτού.

Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», προχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Όποιος κι αν είναι ο θύτης, όποιο και αν είναι το θύμα.
Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και «γκρίζες ζώνες» ελέγχου και επιβολής του νόμου.

Γι αυτό και κατόπιν καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου, η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει απολύτως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Προκειμένου να αποκαλυφθεί -και σε αυτή την περίπτωση- όλη η αλήθεια.

Η αποκάλυψη και η τιμωρία κάθε εγκληματικής πράξης -εφόσον έχει τελεστεί και αποδειχθεί- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Αλλά και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της αυτονόητης αξίωσης κάθε πολίτη για ισονομία στην πράξη.

Αυτό αποτελεί, για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αυτονόητη αποστολή μας την οποία υπηρετούμε καθημερινά».

Πώς μια «υπεράνω πάσης υποψίας» οργάνωση βούτηξε στα σκάνδαλα και τις καταγγελίες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με την «Κιβωτό του Κόσμου», μετά την καταγγελία ενός 19χρονου στον Συνήγορο του Πολίτη για περιστατικό ξυλοδαρμού και σεξουαλική παρενόχληση στη δομή του Βόλου όταν ήταν 15 χρονών, που ξετύλιξε το «κουβάρι» και για άλλες υποθέσεις.

Η οργάνωση με την πλούσια φιλανθρωπική δράση και στόχο την ένταξη των παιδιών στο κοινωνικό σύνολο βρέθηκε ξαφνικά στη δίνη αποκαλύψεων για συστηματικά κακοποιητικές συμπεριφορές.

Ασελγούσε σε βάρος του για 2 χρόνια

Ασέλγεια, σεξουαλική παρενόχληση και εξευτελιστική συμπεριφορά σε βάρος του, από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, κατήγγειλε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ένας ενήλικος σήμερα, πρώην τρόφιμος σε δομές της «Κιβωτού». Ο εφιάλτης που περιγράφει, ξεκινά από τα 15 του χρονια και πίσω από τις αναφορές κρύβεται πρόσωπο το οποίο εργάζεται στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση.

"google ad"

Όπως υποστήριξε, ο συγκεκριμένος άνδρας τον έπεισε να μετακινηθεί από την Αθήνα σε δομές τις επαρχίας με το πρόσχημα της οικονομικής στήριξης και εκεί άρχισε να ασελγεί σε βάρος του και να του συμπεριφέρεται με υποτιμητικό τρόπο. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο νεαρός, το καταγγελλόμενο πρόσωπο, τον εκβίαζε απειλώντας τον πως αν μιλούσε, θα έκοβε τις παροχές του οργανισμού στα μέλη της οικογένειας του. Παράλληλα όπως είπε, του έδινε χρήματα, του αγόραζε ακριβά παπούτσια και… iphone. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός, που κατήγγειλε περιστατικά τόσο στη δομή του Βόλου, όσο και της Καλαμάτας, φέρεται να έδωσε λίστα και με άλλα παιδιά που είχαν πέσει θύματα του ίδιου προσώπου.

Κατήγγειλε ξυλοδαρμό στη δομή και απολύθηκε

«… είναι το δεύτερο γεγονός μέσα σε 8 μήνες που εμπλέκεται ο ίδιος άνθρωπος σε κακοποίηση ανηλίκου», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media τον περασμένο Αύγουστο, ο Βολιώτης αθλητής καταδύσεων, Χρόνης Χλίτσιος, αφού είχε προχωρήσει σε καταγγελία στην Ασφάλεια, σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα στη δομή της «Κιβωτού». Συγκεκριμένα, όπως περιέγραψε, στις 3 Αυγούστου, τρία παιδιά έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού σε υπόγειο χώρο του παραρτήματος, από στέλεχος του οργανισμού. Όταν ενημέρωσαν τον αθλητή που εργαζόταν στη δομή, εκείνος απευθύνθηκε στις αρχές. Υποστήριξε μάλιστα στην ανάρτηση του, πως όταν γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προβεί σε καταγγελία του ανακοινώθηκε η απόλυσή του. «Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκα με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να σημειωθεί πως κανένας από τους ανηλίκους δεν έφερε πάνω του σημάδια κακοποίησης, καθώς επίσης οι εν λόγω ανήλικοι που προέβησαν στις καταγγελίες έφασκαν και αντέφασκαν», ανέφεραν σε ανακοίνωση απάντηση, οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού του Κόσμου», σημειώνοντας παράλληλα ότι:

«Κανένας από τους υπογράφοντες υπαλλήλους δεν ήταν παρών στο συμβάν (ούτε και ο καταγγέλλων κ. Χλίτσιος), οπότε ουδείς δύναται να γνωρίζει την αλήθεια ή την ακρίβεια των ισχυρισμών των ανηλίκων».

Αναφορικά με την απόλυσή ο οργανισμός ξεκαθάρισε στην ανακοίνωση του πως: «είχε λάβει την απόφαση αντικατάστασής του εδώ και αρκετό καιρό, για λόγους αμιγώς εργασιακούς», προσθέτοντας ότι «είχε ενημερωθεί προ περίπου δύο μηνών από τους προϊσταμένους του».

Μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών και την έναρξη της προκαταρκτικής έρευνας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε στο «πάγωμα» της παραχώρησης χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου», που είχε περιληφθεί σε διάταξη του νομοσχεδίου για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας. «Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...