22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Μ. Βολουδάκης: “Ένας από τους μεγάλους τίτλους τιμής που μπορεί να δοθεί από ένα Σφακιανό είναι ότι “αυτός είναι της μιας κουβέντας άνθρωπος”. Προσπαθήστε τώρα αυτό να το συνδέσετε με την εικόνα του κ. Πολάκη”

Ημερομηνία:

Συνέντευξη έδωσε στον ΣΚΑΪ και στην πρωινή εκπομπή του κ. Πορτοσάλτε ο Χανιώτης πρώην βουλευτής και υφυπουργός της Ν.Δ. κ. Μανούσος Βολουδάκης σχετικά με την πρόταση μομφής που κατατέθηκε στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Χανιώτη βουλευτή κ. Παύλο Πολάκη. Ο κ. Βολουδάκης έχει και αυτός καταγωγή από τα Σφακιά όπως και ο κ. Πολάκης και μίλησε για τον κοινό τόπο καταγωγής τους και τι σημαίνει να είσαι Σφακιανός.

Είπε ο κ. Βολουδάκης σε ερώτηση του κ. Πορτοσάλτε αν οι Σφακιανοί είναι τελικά αψείς:

Αποτελεί βάναυση προσβολή της ιστορίας και της ταυτότητας των Σφακίων και της Κρήτης ολόκληρης κατ’ επέκταση το να συνδέονται τέτοιες συμπεριφορές με την Κρήτη.

Ξέρετε, οι Σφακιανοί δεν είναι αγροίκοι, δεν είναι τραμπούκοι. Όποιος έχει επισκεφθεί τα Χανιά, όποιος έχει φιλοξενηθεί σε ένα Σφακιανό σπίτι το γνωρίζει. Στα Σφακιά υπάρχουν άγραφοι κανόνες συμπεριφοράς διαφορετικοί από τους αστικούς οι οποίοι όμως υπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Υπηρετούν τον σεβασμό στο πρόσωπο του συνομιλητή και την αξιοπρέπεια όλων όσων μετέχουν σε μια κοινωνική στιγμή. Θυμάμαι παλιούς βοσκούς που θα μπορούσαν να δώσουν μαθήματα συμπεριφοράς σε πολλούς κυρίους της υψηλής κοινωνίας σήμερα. Άρα λοιπόν οι κατά καιρούς αθλιότητες του κυρίου Πολάκη δε μπορούν να συνδέονται με τα Σφακιά και την Κρήτη.

Αυτό είναι κατ’ εμε πιο εμφανές στην υπόθεση που αποτέλεσε την αφορμή για την πρόταση δυσπιστίας, την αδιανόητη επίθεση του κ. Πολάκη στον κ. Κυμπουρόπουλο. Ξέρετε, η Σφακιανή παράδοση τιμάει ιδιαιτέρως τη γενναιότητα. Ο κ. Κυμπουρόπουλος είναι πρωτίστως ένας γενναίος άνθρωπος. Πάλεψε για τη ζωή με δεμένα χέρια και πόδια και βγήκε νικητής. Αν δεν είναι αυτό γενναιότητα, τι είναι; Αυτή τη γενναιότητα λοιπόν ο Σφακιανός κώδικας συμπεριφοράς τη σέβεται και την τιμά ιδιαιτέρως. Δε μπορεί λοιπόν κάποιος επικαλούμενος τη Σφακιανή καταγωγή του κ. Πολάκη να πει ότι επειδή είναι Σφακιανός φέρεται κατ’ αυτό τον τρόπο.

Οι Σφακιανοί μετράνε τα λόγια τους, παντού και πάντα. Ξέρετε, ένας από τους μεγάλους τίτλους τιμής που μπορεί να δοθεί από ένα Σφακιανό σε κάποιον άλλο είναι ότι αυτός είναι της μιας κουβέντας άνθρωπος. Προσπαθήστε αυτό να το συνδέσετε με την εικόνα που βλέπετε στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.

Δεν εκφράζετε λοιπόν έτσι ο κ. Πολάκης επειδή είναι Σφακιανός. Εκφράζετε έτσι γιατί αυτό που αντιπροσωπεύει ο κ. Πολάκης είναι η Αριστερά του μίσους και του διχασμού. Είναι μια ειδική κατηγορία της Αριστεράς που δυστυχώς είναι κυρίαρχη σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εκφράζει ο κ. Πολάκης, αυτό εκφράζει και ο κ. Τσίπρας γιατί ταυτίζονται.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το...

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ...

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά...