18.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ – “Και τα Χανιά είναι Κρήτη”, λένε οι αγρότες των Χανίων – Ανυπόστατες οι πληροφορίες για δρομολόγηση πλοίου, σύμφωνα με την ΠΝΟ

Ημερομηνία:

Για άλλες δύο ημέρες θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία, καθώς πριν από λίγη ώρα, κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συνέχιση της απεργιακής της κινητοποίησης, με νέα 48ωρη απεργία που θα ξεκινά αύριο, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 06.00 και θα λήγει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου το πρωί στις 06.00.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, επανέρχεται διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών, ενώ όπως ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση «για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο υπουργό και την ΠΝΟ σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας», όπως αναφέρει η ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει και την προτεινόμενη ημερομηνία συνάντησης με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, για την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου.

Έκτακτη σύσκεψη στα Χανιά

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα στην αντιπεριφέρεια Χανίων μεταξύ αγροτικών και άλλων φορέων για το τι μπορεί να γίνει με τα ευπαθή προϊόντα τη στιγμή που χθες έφυγε από το Ηράκλειο δρομολόγιο για τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων.

Και αυτή τη φορά οι αγρότες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και προανήγγειλαν κινητοποίηση το βράδυ στο λιμάνι της Σούδας με αίτηση να φύγει πλοίο για την Αθήνα.

Στη σύσκεψη επιχειρήθηκε επικοινωνία με τον Υπουργό ενώ τελικώς προχώρησαν στη σύνταξη κοινής επιστολής φορέων και αγροτών που απαιτούν να δοθεί λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των προϊόντων.

Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν, πέρα των εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και του αντιπεριφερειάρχη ήταν οι δήμαρχοι Χανίων, Πλατανιά, Αποκόρωνα και Κανδάνου – Σελίνου αλλά και ο Γραμματέας της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παπανδρέου.

Να σημειώσουμε πάντως ότι ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγω ν. Χανίων κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης, σε αντίθεση με τους άλλους αγροτικούς φορείς, συντάχθηκε με τους ναυτεργάτες απεργούς. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας είπε:

Εμείς είμαστε καθαρά με τους ναυτεργάτες. Τα αγροτικά προϊόντα είναι ένα άλλο κεφάλαιο, δεν πρέπει να αμαυρώνουμε τον αγώνα του σωματείου της ΠΝΟ για 5 φορτηγά ντομάτες ή άλλα προϊόντα που τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα τα παίρνουν κάτω από το κόστος με αποτέλεσμα είτε τα πουλάμε, είτε δεν τα πουλάμε το ίδιο να μας κάνει. Ναι, παραδεχόμαστε ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τις ντομάτες, αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες για να πετύχουμε κάτι καλύτερο για όλους μας.

Η επιστολή: “Και τα Χανιά είναι Κρήτη”

“Σήμερα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σύσκεψη τοπικών φορέων, με αντικείμενο την κρίση που έχει ξεσπάσει στον Αγροτικό Κόσμο του Νομού μας, εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ.

Οι φορείς που υπογράφουν την παρούσα επιστολή, εκφράζουν την αγωνία τους για τα ευπαθή προϊόντα του τόπου μας και ΑΠΑΙΤΟΥΝ την άμεση συνεννόηση του Υπουργείου με την ΠΝΟ, ώστε να διασφαλιστεί  με οποιοδήποτε τρόπο ή μέτρο η άμεση μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων από τα Χανιά στον Πειραιά, σήμερα και όχι αύριο.

Κύριε Υπουργέ,
Και τα Χανιά είναι Κρήτη!!!

"google ad"

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης
Θεμ. Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σημανδηράκης
Δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας
Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης
Δήμαρχος Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης
Δήμαρχος Κανδάνου –Σελίνου Αντώνης Περράκης
Περιφ.Σύμβουλος Γιαννούλης Νικόλαος
Περιφ.Σύμβουλος Κουρουπάκης Αναστάσιος
Αγρ.Συν. Ελαφονησίου Μετζιδάκης Μανώλης
Αγρ.Συν.Ελαφονησίου Σπερελάκης Στέλιος
Αγρ.Συλ.Κισσάμου Αρετουλάκης Αντώνης
Αγρ.Συλ. Κουντούρας Χαλκιάς Γεώργιος
Αγρ.Συλ. Κανδάνου- Σελίνου Βαρδουλάκης Ιωάννης
Ομ. Παραγωγών Πλατάνου Τσατσαρωνάκης Παντελής
Ομ. Παραγωγών Εσπεριδοειδή & Αβοκάντο  Τρικουνάκης Ευτύχιος
ΑΣΟΠ Ελαφονησίου Μανδραμπαζάκης Γεώργιος
Αγρ. Συν/μος Χανίων Μαθιουδάκης Ιωάννης
Πρ.Δημόσιας Χρήσης Οχημάτων Ιωάννης Κουκουράκης
Οικονομ. Επιμελητήριο Χανίων Παντελής Πετσετάκης
Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Παπανδρέου Ανδρέας”

ΠΝΟ: Καμία συμφωνία για μεταφορά αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη

Να αναφέρουμε εδώ ότι με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία διαψεύδει φήμες που ανέφεραν ότι επήλθε συμφωνία με το υπουργείο για δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας  για την μεταφορά αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει:

«Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ συζητήθηκε το αίτημα του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για συνάντηση μαζί του, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε και η Διοίκηση προχώρησε στην έκδοση Ανοικτής Επιστολής – Καταγγελίας.

Μετά την σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, η οποία και απεφάσισε την συνέχιση της απεργίας, πληροφορηθήκαμε από μέσα ενημέρωσης ότι δήθεν έγινε συνάντηση εκπροσώπων της ΠΝΟ με τον κ. Υπουργό και ότι δήθεν συμφωνήθηκε από κοινού η δρομολόγηση πλοίου για την μεταφορά αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει ως παντελώς ανυπόστατες και ψευδείς αυτές τις πληροφορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη λειτουργία του απεργοσπαστικού μηχανισμού για το «πλοίο ασφαλείας» (άρθρο 25 του Ν. 4256/2014).

Ύστερα από όλα αυτά τονίζουμε ότι η απεργία μας συνεχίζεται κανονικά και οποιαδήποτε άλλη απόφασή μας θα γίνει γνωστή από την Ομοσπονδία ΚΑΙ ΜΟΝΟ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ