19.8 C
Chania
Wednesday, May 15, 2024

Στον Πειραιά κατέπλευσε το πλοίο με τα αγροτικά προϊόντα από την Κρήτη – Έμειναν έξω 50 νταλίκες

Ημερομηνία:

Τα ξημερώματα της Πέμπτης έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Festos Palace» με 95 φορτηγά με αγροτικά προϊόντα. Το πλοίο ξεκίνησε από το Ηράκλειο της Κρήτης στις έξι το απόγευμα και έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα από τους απεργούς της ΠΝΟ.

Στελέχη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας από το απόγευμα της Τετάρτης δεν έκρυβαν την έντονη ενόχληση τους για την έκτακτη δρομολόγηση πλοίου.

Το «Φαιστός Παλάς» δεν χαρακτηρίστηκε πλοίο ασφαλείας, καθώς για να δρομολογηθεί ένα τέτοιο πλοίο πρέπει πρώτα να συγκληθεί το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ. Πρόκειται για συνεννόηση μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και της ακτοπλοϊκής εταιρείας που πραγματοποιεί το δρομολόγιο.

Εκτός του πλοίου έμειναν , ωστόσο, 50 νταλίκες, έξι από τις οποίες περιέχουν ευπαθή προϊόντα.

«’Έφυγαν τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα. Οι 50 νταλίκες που έμειναν πίσω είναι γενικό φορτίο εκτός από έξι. Αναμένουμε τις εξαγγελίες της ΠΝΟ για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι», λέει χαρακτηριστικά ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης.

Την ίδια ώρα, οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι τα ευπαθή προϊόντα που έμειναν πίσω θα πεταχτούν. «Έπρεπε να είχε βρεθεί λύση νωρίτερα. Τώρα, τα προϊόντα που έμειναν πίσω θα πεταχτούν», τονίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Γιώργος Ντισπυράκης.

Ανακοίνωση Νέας Δημοκρατίας

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε την Πέμπτη ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη στην αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος των 27.000 Ελλήνων ναυτικών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να τοποθετηθεί άμεσα και συγκεκριμένα για το τι θα πράξει, χωρίς διγλωσσία και υπεκφυγές. Είναι υπεύθυνη για την ταλαιπωρία χιλιάδων νησιωτών μας, αλλά και τη ζημιά που υφίστανται οι Έλληνες αγρότες και συνολικά η ελληνική οικονομία. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, καθόλα νόμιμες και συνταγματικά κατοχυρωμένες, δεν πρέπει να εμποδίζουν τους άλλους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον τόπο».

ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης «Απεργία – τιμωρία για τους αγρότες»

Επίσης σε κοινή ανακοίνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό. Είναι κατακτημένο με αγώνες και είναι το βασικό μέσο των εργαζόμενων για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Κάθε απεργία έχει κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες και κόστος. Το κύριο όμως όπλο κάθε απεργίας είναι η υποστήριξη των αιτημάτων της από την υπόλοιπη κοινωνία και ο χειρότερος εχθρός των κοινωνικών διεκδικήσεων είναι ο «κοινωνικός αυτοματισμός» και η σύγκρουση μεταξύ των εργαζομένων.»

Με πληροφορίες από tovima.gr, enikos.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...