17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Νέες συλλήψεις κατασκηνωτών στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι και τη Μονή Πρέβελη

Ημερομηνία:

Η κατασκήνωση, τα χρόνια της κρίσης, έχει γίνει ένας φθηνός τρόπος για να κάνουν διακοπές άνθρωποι που αλλιώς δε θα μπορούσαν. Όμως, αυτό δε φαίνεται να συγκινεί τις αστυνομικές αρχές που συνεχίζουν να προχωρούν σε συλλήψεις κατασκηνωτών.

Έτσι, το Σάββατο το πρωί η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο, προχώρησε σε 9 συλλήψεις κατασκηνωτών στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι και στη Λίμνη Πρέβελη, εκ των οποίων ο ένας και για κατοχή κάνναβης.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες παρόμοιου τύπου, εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας και της “ευταξίας”, σε τουριστικές περιοχές. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε περιοχές ενταγμένες στο πρόγραμμα NATURA 2000 ενώ οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται σε όλο το μήκος και το πλάτος της Κρήτης.

Πάντως, να υπενθυμίσουμε, ότι τον Αύγουστο του 2010 το φοινικόδασος του Πρέβελη κάηκε κατά 70% λόγω πυρκαγιάς.

Πιο αναλυτικά, σε σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιο, στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές, πραγματοποιήθηκε, σήμερα (09.07.2016) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή Κουρταλιώτικο Φαράγγι και Λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα, ηλικίας από 21 έως 45 ετών και συγκεκριμένα 8 ημεδαποί (5 άνδρες και 3 γυναίκες) και 27χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ισραήλ, διότι είχαν κατασκηνώσει παράνομα σε χώρο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένο ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Επιπλέον, σε βάρος 45χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε μοκροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...